Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, mesaj pentru Conservatorul Bucureşti

Basescu

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea Conservatorului de Muzică şi Declamaţiune din Bucureşti, informează Administraţia Prezidenţială.

"Sunt deosebit de onorat să transmit salutul meu cordial comunităţii academice, profesorilor şi studenţilor din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, o prestigioasă instituţie de învăţământ superior care aniversează 150 de ani de la înfiinţarea sa. Au fost 150 de ani de istorie, de tradiţie pentru şcoala românească de muzică, de rezultate extraordinare pentru muzicienii români. Este o reală bucurie să mă alătur celor care adresează astăzi un mesaj de felicitare şi, mai ales, de recunoştinţă celor care şi-au dedicat activitatea, talentul şi efortul consolidării acestei instituţii academice care, la capătul acestor ani, îşi vede recunoscute meritele excepţionale", spune şeful statului în mesaj.

El arată că de fiecare dată a ţinut să sublinieze contribuţia pe care arta de înaltă ţinută o aduce României, făcând cunoscute valorile sale publicului din ţară şi, mai ales, celui din străinătate, într-un dialog autentic al tradiţiilor şi al culturilor.

"Prin artiştii săi, prin creaţiile muzicale care poartă amprenta spiritualităţii noastre, România a demonstrat că poate să aducă o contribuţie însemnată la diversitatea culturală europeană, la identitatea lumii contemporane aflată în căutarea armoniei şi a frumuseţii, prin valori care pot să dureze în timp", afirmă Băsescu.

Şeful statului punctează că de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti se leagă o întreagă pleiadă de muzicieni, compozitori, dirijori şi interpreţi care au oglindit, prin parcursul lor, evoluţia şcolii de muzică românească, punându-i în lumină tradiţia şi idealurile.

"George Enescu, Mihail Jora, Paul Constantinescu, Dinu Lipatti, sunt muzicieni al căror nume a devenit sinonim cu arta cea mai înaltă, rămânând pentru noi reperele fundamentale ale unei culturi valoroase, pe care suntem datori să o transmitem generaţiilor viitoare. Am speranţa că tinerii muzicieni vor duce mai departe aspiraţiile şcolii de muzică din România şi, având dorinţa de a deveni, la rândul lor, educatori ai noilor artişti, vor deveni, totodată, continuatorii acestui patrimoniu remarcabil. "La mulţi ani" Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi tuturor celor care celebrează astăzi istoria şi identitatea sa", conchide preşedintele Băsescu.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.