Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu o 'distruge' pe Kovesi: 'Asta a devenit după ce i s-a urcat puterea la cap'

www.jurnalisti.ro
Băsescu Kovesi

Fostul președintele Traian Băsescu, cel care a numit-o de două procuror general și o dată șefă a DNA, o critică în termeni duri pe Laura Codruța Kovesi. Într-un interviu la RTV, Băsescu afirmă că șefei DNA i s-a urcat puterea la cap și este în stare de orice pentru a-și salva cariera.

Traian Băsescu s-a declarat convins că înregistrarea cu Laura Codruța Kovesi, în care aceasta cerea „decapări instituționale”, este reală. Înregistrarea a fost contestată de Kovesi, însă Inspecția judiciară susține că documentul audio este real.

Vezi și: Ai grijă cum faci curățenie! Pericolul ascuns al produselor de dezinfectat

„Eu îi spun: Dar pe fratele meu cum l-ai arestat pe o înregistrare care nu avea suportul original? Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Este evident că acele înregistrări au fost absolut reale. Eu i-am recunoscut și timbrul. Nu i-am recunoscut maniera de lucru, dar probabil că asta a devenit după ce i s-a urcat puterea la cap”, a declarat Băsescu.

„Laura Codruța Kovesi a făcut un efort formidabil, în 2015 și 2016 în prima parte, să-i dovedescă lui Iohannis că poate fi utilă. A fost perioada cea mai neagră a DNA, când foarte mulți oameni au fost arestați degeaba. L-a convins pe domnul Iohannis. De atunci am înțeles că este în stare să facă orice pentru cariera ei. Nu conta că distruge oameni. Ce a făcut în cazul Microsoft este o probă că pentru această doamnă nu are relevanță omul, ci doar interesele ei. Aici este marea problemă: a decredibilizat instituția”, a mai afirmat fostul președinte.

Vezi și: Îți plac pastele? 13 lucruri pe care trebuie să le știi

Băsescu o acuză pe șefa DNA că a mințit într-o declarație pentru Euronews. „Am văzut-o mințind cu nerușinare la Euronews. Acolo a putut să spună că prin noile legi au fost subordonați procurorii politic. Mințind cu nerușinare. În aceste legi noi este întărită independența magistratului procuror. Pe de altă parte, dânsa se leagă de o formulare din noua lege care este din Constituție. Deci doamna Kovesi ar face bine să modifice Constituția”, a mai declarat fostul președinte.

Traian Băsescu a afirmat că Iohannis ar trebui să o schimbe cât mai rapid pe Kovesi din funcție dacă ține la credibilitatea DNA. Și ministrul Justiției ar trebui să acționeze după raportul Inspecției judiciare, a mai susținut fostul președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.