Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, reacție INCENDIARĂ la proiectul Iordache-Nicolicea: 'Dacă se răstește șefa DNA'

basescu parlament

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a declarat marţi de acord cu modificările referitoare la funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă, în special cu cea care permite Parlamentului să înfiinţeze o astfel de structură chiar dacă există, în paralel, o anchetă a Parchetului. 

"În principiu cred că e foarte bine. Noi ne-am obişnuit ca Parlamentul să oprească maşinăriile dacă se răsteşte procurorul general, dacă se răsteşte preşedinta CSM, dacă se răsteşte procurorul şef al DNA. Este timpul ca Parlamentul să devină o instituţie şi respectată şi cu autoritate. (...) Parlamentul este un factor decizional fundamental care nu se poate împiedica de alte instituţii. Parlamentul îşi face treaba lui. Foarte bine au făcut dacă au modificat... dacă vor modifica Regulamentul", a afirmat Băsescu, într-o declaraţie de presă la Parlament.

Senatul, modificări importante la legea MApN: Cum va fi numit directorul DGIA

Fostul şef al statului a fost de părere că Parchetul ar putea opri propria anchetă, iar aceasta să fie desfăşurată de Parlament. 

"Dacă Parlamentul vrea să devină o instituţie puternică şi are de dezvoltat o anchetă trebuie să poată să o facă. Poate e cazul ca Parchetul General să îşi oprească ancheta, deşi eu de la bun început am fost un suporter al anchetei Parchetului General. Dar producându-se conflictul de puncte de vedere, nu pot să spun Parchetul domină Parlamentul, ci Parlamentul va trebui să poată să îşi facă obiectivele pe care şi le asumă. (...) Până acum au mers lucrurile aşa cu aţi văzut şi vă dau un exemplu: au fost multe comisii care au început şi cum s-a sesizat vreun Parchet comisiile au trebuit să predea documentele la Parchet. Chiar acum două săptămâni am aprobat (...) transferul documentelor Revoluţiei, pentru că aşa erau regulamentele. Dar de ce nu ne putem imagina şi invers, că Parlamentul poate face o anchetă şi rezultatele anchetei să fie predate instituţiilor de anchetă?", a explicat Băsescu, potrivit agerpres.ro.

Premierul Sorin Grindeanu, noi numiri în Guvern

Întrebat dacă va merge la audieri la Comisia privind alegerile prezidenţiale din 2009, Băsescu a spus că "de principiu" el nu are nimic de ascuns şi nu vede de ce nu ar merge. 
El a adăugat, referitor la posibilitatea ca unii magistraţi să fie audiaţi de către comisii parlamentare de anchetă, că aceştia pot trimite "un punct de vedere scris, ceea ce va putea permite Parlamentului să continue investigaţiile". 
Deputaţii PSD Florin Iordache şi Eugen Nicolicea au depus marţi, la conducerea Parlamentului, o propunere legislativă prin care se stabilesc alte reguli cu privire la audierea persoanelor în comisiile de anchetă parlamentare, printre care şi sancţionarea celor care refuză să se prezinte la audieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.