Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, reacţie DURĂ la războiul din DNA: 'Justiţia, incapabilă să se autoadministreze'-VIDEO

traian basescu miscarea populara

Traian Băsescu a avut o reacţie dură cu privire la scandalul care a pus stăpânire pe justiţia din România. Într-o conferinţă de presă, fostul preşedinte a declarat că toată situaţia demonstrează incapacitatea sistemului de justiţie de a se autoadministra şi consideră că şeful statului, CSM şi ministrul Tudorel Toader trebuie să ia măsuri urgent.

 

"In justitie pare a fi degringolada. Am observat cum procurorul-sef DNA isi ancheteaza procurorii din subordine, vedem cum procurorii din subordine o reclama pe sefa DNA la CSM, vedem cum sefa DNA cere destituirea procurorilor din subordine, vedem cum procurori cer sa plece din DNA, vedem pe judecatoarea Bogdan care face plangere penala impotriva CSM la DNA. Se pare ca s-a ajuns la punctul la care justitia demonstreaza ca desi are o legislatie care o obliga la acest lucru, in fapt, e incapabila sa se autoadministreze. Nu e posibil ca intr-un sistem de justitie care trebuie sa fie respectat sa se intample atatea lucruri contradictorii in interiorul sistemului.Nu vorbim de atacurile oamenilor politici (...) vorbim strict despre actiuni ale magistratilor împotriva magistratilor", a susţinut Traian Băsescu într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, situaţia creată în justiţie este rezultatul "setei de putere a unor magistraţi", dar şi a legislaţiei care nu protejează "judecătorii de abuzurile procurorilor".

"Eu cred ca ministerul Justitiei, presedintele si CSM trebuie sa ia urgent masuri. De ce s-a ajuns aici? Din mai multe motive, dar e clar ca setea de putere a unor magistrati, o sete irationala, pe de alta parte, constructia de falsa glorie pentru unii magistrati, pe de alta parte, faptul ca prin legislatie nu am protejat judecatorii de abuzurile procurorilor. Va asigur ca asa cum multi oameni politici simt abuzurile procurorilor si judecatorilor impotriva lor, la fel sunt si judecatori care traiesc cu psihoza abuzurilor pe care in orice clipa le poate face un procuror asupra unui judecator.", a spus Traian Băsescu la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, reacție neașteptată în războiul din interiorul DNA: Sunt foarte mulțumit!/VIDEO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.