Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Trebuie un articol de lege prin care judecătorii să fie protejaţi de abuzurile procurorilor

inquamphotos.com / Octav Ganea
traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul PMP, a declarat duminică, la România TV, că este imperios necesară adoptarea unui articol de lege care să îi protejeze pe judecători de abuzurile procurorilor, susţinând că în sistem mai sunt procurori ca şi Mircea Negulescu. 

"Negulescu a devenit un etalon, dar vă asigur că sunt mulţi Neguleşti în sistem. Toată lumea vorbeşte de nevoia unei legi a răspunderii magistraţilor, eu vă spun altceva. Prima urgenţă este o lege de protejare a judecătorilor. Şi vă dau argumente. În momentul de faţă, orice judecător care are în faţă un dosar de la DNA - multe din ele sunt, trebuie să recunoaştem, vorba maestrului Cristoiu, editoriale, fără probe, fără să descrie fapta cum trebuie - îi este teamă de procurorul DNA. De ce? Procurorul DNA poate să-l pună sub acuzare în orice clipă, pe când judecătorul care află în instanţă că au fost luate declaraţii sub presiune, că s-au făcut denunţuri sub presiune şi nu poate lua nicio măsură împotriva procurorului. Maxim ce poate face pentru cei care au mult curaj este să trimită dosarul înapoi", a declarat Băsescu citat de agerpres.

Fostul şef al statului a explicat că, în astfel de condiţii, unor judecători le este frică. 

"Subliniez, este imperios necesar, înainte de a lua măsura super revoluţionară a legii răspunderii magistraţilor, o lege, un articol de lege, prin care judecătorii să fie protejaţi de abuzurile procurorilor. (...) Judecătorul să nu poată fi pus sub acuzare ca un om obişnuit sau ca un politician de către un procuror, judecătorul trebuie să fie pus sub acuzare după ce cineva l-a cenzurat pe procuror şi acesta nu poate fi decât CSM-ul", a spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.