Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu vine cu explicații după ce a detonat 'bomba': 'L-am obținut de la un porumbel. Protocolul SRI-PICCJ a produs efecte'

www.romaniatv.net
traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a dat citire miercuri unor pasaje dintr-un document secret al SRI din 2011, despre care susţine că a ajuns în mâinile sale acum câteva luni și care vizează dosarul “Gala Bute”. Fostul președinte susține că acest document demonstrează că protocolul încheiat între SRI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție chiar a produs efecte.

”Documentul e real și e o corespondență din interiorul SRI. L-am obținut de la un porumbel. Eu îmi asum dosarul penal, dar, încă o dată, partea spectaculoasă e că toată lumea a spus că e vorba despre dosarul “Gala Bute” în care e implicată Elena Udrea. Eu altceva am vrut să spun. În acest document intern nu e vorba de Elena Udrea în niciun rând. Acest document are ca bază legală afirmată legea 14/1992, corect invocată, și protocolul încheiat cu PICCJ. În baza lor s-a făcut un plan de cooperare. Protocolul a produs efecte, oricât încearcă să ne păcălească unii și alții. A produs un plan de cooperare! El spune că a transmis informații DNA-ului local, care probabil a transferat DNA-ului central”, a declarat Băsescu, pentru B1 TV.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în dosarul Gala Bute și al lui Liviu Dragnea: Traian Băsescu a trimis DOCUMENTUL STRICT SECRET

Întrebat dacă asta demonstrează că SRI s-a implicat în dosarele penale, acesta a răspuns: ”corect!”.

Băsescu a mai spus că mituitorul și beneficiarul mitei s-au transformat în denunțători în fața procurorilor DNA și au susținut că banii au ajuns la Udrea, deși nu au nicio dovadă.

”Protocolul a produs efecte, a existat un plan de cooperare DNA - SRI, iar acest document nu trebuia văzut de avocați și de acuzați”, au fost concluziile lui Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.