Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: Presupusul atac chimic este 100% fabricat!

facebook.com
Bashar al-Assad

Presupusul atac chimic asupra unui oraş al insurgenţilor din nord-vestul Siriei a fost '100% fabricat' şi a servit drept 'pretext' pentru a justifica loviturile aeriene americane împotriva armatei siriene, a declarat preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei France Presse, la Damasc.

'Pentru noi, aceasta a fost 'fabricat' 100% (...) Impresia noastră este că Occidentul - mai ales SUA - este complice al teroriştilor şi că a pus în scenă toată această poveste pentru a servi drept pretext la atacul' american din 7 aprilie împotriva unei baze aeriene siriene, a afirmat Assad în primul său interviu după presupusul atac chimic asupra oraşului Khan Sheykun şi după represaliile americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

El a spus că nu va accepta decât o anchetă 'imparţială' cu privire la acest presupus atac chimic. 'Vom conlucra (cu ruşii) în vederea unei anchete internaţionale, însă aceasta trebuie să fie imparţială. Nu ne putem permite o anchetă decât în cazul în care aceasta va fi imparţială şi asigurându-ne că ţări imparţiale vor lua parte la ea, pentru a avea certitudinea că aceasta nu va fi folosită în scopuri politice', a adăugat Bashar al-Assad.

Preşedintele sirian a adăugat că regimul său nu deţine arme chimice. 'Nu deţinem arme chimice (...). În urmă cu mai mulţi ani, în 2013, am renunţat la tot arsenalul nostru. Şi chiar dacă am deţine asemenea arme, nu le-am folosi niciodată', a menţionat liderul de la Damasc.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

Totodată, el a dat asigurări că puterea de foc a armatei sale nu a fost afectată de loviturile americane contra bazei militare siriene. 'Puterea noastră de tragere, capacitatea noastră de a-i ataca pe terorişti nu a fost afectată de aceste lovituri', a declarat el pentru AFP.

Potrivit lui Bashar al-Assad, SUA nu dau dovadă seriozitate în căutarea unei soluţii politice în Siria şi folosesc procesul politic de la Geneva pentru a veni în ajutorul insurgenţilor, care pierd teren în faţa forţelor regimului de la Damasc. ''SUA nu manifestă seriozitate pentru (a găsi) o soluţie politică. Ei (americanii) vor să folosească procesul politic drept umbrelă pentru terorişti', a spus el.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

SUA au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei aeriene siriene Shayrat, ca răspuns la presupusul atac chimic imputat de Occident regimului de la Damasc şi soldat cu cel puţin 87 de morţi, printre care 30 de copii şi 20 de femei.

Iranul şi Rusia au condamnat bombardamentele lansate de SUA împotriva bazei Shayrat, în timp ce aliaţii SUA, între care Marea Britanie, Australia şi Arabia Saudită, şi-au exprimat sprijinul pentru acţiunea militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.