Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar Al-Assad și Rusia au început ofensiva totală: Se duc lupte grele în ultima provincie necontrolată de Damasc

BBC.com
Idlib

Armata siriană înainta joi către provincia Idlib (nord-vest), aceasta fiind ultima zonă care a scăpat total de sub controlul trupelor regimului în ţara cuprinsă de război, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Această înaintare ar putea fi indiciul unei viitoare ofensive de mai mare anvergură în provincia situată în nord-vestul Siriei, la frontiera cu Turcia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Socaciu REACȚIONEAZĂ! Ieșire FULGERĂTOARE a artistului, în scandalul Lucan!

De la începutul săptămânii, lupte violente au avut loc la periferia acestei regiuni între forţele regimului şi Fateh al-Cham, fostă ramură a reţelei Al-Qaida, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

''Armata a preluat controlul mai multor localităţi'' situate la întretăierea dintre provinciile Idlib şi Hama (centru), a afirmat directorul OSDO, precizând că înaintarea trupelor guvernamentale se face cu sprijin aerian din partea ruşilor.

Citește și: TVR taie în CARNE VIE! Mai mulţi jurnalişti au primit INTERZIS

''Regimul doreşte să preia controlul sud-estului provinciei Idlib'', la frontiera cu provincia Hama, a subliniat directorul OSDO, un ONG care dispune de o largă reţea de surse în Siria.

Această zonă este de două luni teatrul unor lupte violente între cele două părţi, dar, potrivit OSDO, o ofensivă a armatei este în curs de desfăşurare de câteva zile.

Citește și: De-abia acum a ieșit la lumină! Pe cine ar fi dat Gigi Becali pe mâna procurorilor

Provincia Idlib a scăpat din 2015 de sub controlul regimului lui Bashar Al-Assad, ale cărui trupe au fost alungate de către o coaliţie formată din rebeli şi jihadişti. În vară, gruparea Fateh al-Cham, cunoscută în trecut sub denumirea de Frontul Al-Nosra, a întreprins o acţiune în forţă împotriva rebelilor, foştii lor aliaţi, şi controlează acum imensa majoritate a provinciei Idlib.

Această provincie este una dintre cele patru zone de dezescaladare stabilite în Siria în scopul reducerii violenţelor, după acordurile între Moscova, Teheran, un alt aliat al regimului, şi Ankara, care susţine opoziţia faţă de regim.

Citește și: De-abia acum a ieșit la lumină! Pe cine ar fi dat Gigi Becali pe mâna procurorilor .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.