Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al Assad l-a primit pe liderul Osetiei de Sud, după ce Siria a recunoscut independența regiunii separatiste

www.aljazeera.com
bashar al assad

Liderul Osetiei de Sud, o regiune separatistă georgiană susţinută de Rusia, a fost primit luni la Damasc de aliatul Moscovei, preşedintele sirian Bashar al-Assad, au informat mass-media siriene, relatează marţi Reuters, preluată de agerpres.

''Preşedintele'' Osetiei de Sud, Anatoli Bibilov, efectuează o vizită de trei zile în Siria la două luni după ce Damascul a recunoscut independenţa regiunii, a anunţat agenţia de presă siriană SANA.

Regiunile separatiste Osetia de Sud şi Abhazia s-au desprins de Georgia în timpul războaielor de la începutul anilor '90, după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Georgia şi Rusia au avut un conflict scurt pentru control asupra regiunilor, în luna august 2008, iar Moscova, ale cărei forţe au învins, a recunoscut independenţa ambelor regiuni.

Siria s-a alăturat unor ţări precum Nicaragua, Venezuela şi Nauru care au recunoscut independenţa celor două regiuni. Georgia, susţinută de Statele Unite şi de Uniunea Europeană, a declarat că operaţiunea rusă a reprezentat nici mai mult nici mai puţin decât un furt de teritoriu.

Al-Assad datorează mare parte din succesul său împotriva rebelilor în războiul de lungă durată din Siria sprijinului militar rus acordat din 2015, iar guvernul său a stabilit legături politice şi economice strânse cu Moscova.

Recunoaşterea de către guvernul sirian a independenţei regiunilor Abhazia şi Osetia de Sud a determinat condamnarea acestui act de către Departamentul de Stat al SUA. Washingtonul a contribuit la înarmarea şi antrenarea unor grupări rebele în timpul conflictului sirian şi a cerut îndepărtarea de la putere a preşedintelui Al-Assad

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.