Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar Al-Assad: Operaţiunea din Ghouta Orientală `trebuie să continue`

agerpres.ro
bashar

Operaţiunea militară împotriva enclavei rebele din Ghouta Orientală "trebuie să continue", a avertizat duminică preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, ale cărui forţe o cucerit mai mult de un sfert din acest fief al insurgenţilor, relatează AFP preluat de agerpres.

Susţinut de Rusia, regimul Bashar Al-Assad nu şi-a ascuns niciodată intenţia de a cuceri bastionul rebel din Ghouta Orietală, ultimul fief al insurgenţilor situat la porţile Damascului.

El a lansat la 18 februarie o campanie aeriană de o rară violenţă care a ucis peste 650 de civili şi care a constituit preludiul unei ofensive terestre vizându-i pe rebeli, în general toţi consideraţi "terorişti" de către regim.

"Majoritatea populaţiei din Ghouta Orientală vrea să scape din îmbrăţişarea terorismului", a spus Bashar Al-Assad într-o declaraţie transmisă la postul naţional de televiziune.

"Operaţiunea trebuie să continue, în paralel cu posibilitatea oferită civililor de a ajunge pe teritoriile" sub controlul regimului, a precizat şeful statului sirian.

Duminică, regimul a făcut primul anunţ oficial referitor la această operaţiune la sol care se desfăşoară în pofida unui armistiţiu zilnic instaurat marţi la iniţiativa Moscovei.

"Nu este nicio contradicţie între armistiţiu şi lupte", a subliniat preşedintele sirian care a respins, totodată, recentele acuzaţii că regimul său a utilizat arme chimice.

Aceste acuzaţii, "irealiste" după cum s-a exprimat Al-Assad, au provocat indignare pe scena internaţională, Washingtonul şi Parisul ameninţând cu lovituri aeriene în Siria.

"Chestiunea (armelor chimice) face parte din vocabularul mincinos al Occidentului" şi constituie "un pretext pentru a efectua lovituri asupra armatei siriene", a adăugat liderul de la Damasc.

Regimul sirian a fost acuzat în ultimele luni că a desfăşurat mai multe atacuri chimice contra unor bastioane ale rebelilor, ceea ce el dezminte, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.