Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad, reacție dură după mobilizarea țărilor occidentale. Ce avertisment transmite dictatorul sirian

Bashar-al-Assad-su_1925765b

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat joi că orice acţiune potenţială a ţărilor occidentale în Siria ar putea 'destabiliza şi mai mult' regiunea, a informat joi televiziunea de stat de la Damasc, citată de Reuters, în timp ce puterile occidentale, între care SUA, agită spectrul unor lovituri, ca ripostă la un presupus atac chimic, potrivit AFP, informează agerpres.ro

'Orice acţiune nu va duce decât la o destabilizare şi mai mare a regiunii', a avertizat Al-Assad, în timpul primirii la Damasc a lui Ali Akbar Velayati, consilierului ghidului suprem iranian Ali Khamenei, potrivit conturilor preşedinţiei siriene pe reţelele sociale. 

Un presupus atac chimic, comis sâmbăta trecută la Douma, ultimul bastion al rebelilor în Ghouta orientală, a fost atribuit regimului de către echipele de salvare venite la faţa locului, care invocă zeci de morţi. 

Regimul sirian şi aliaţii săi, Rusia şi Iran, au negat orice fel de atac chimic la Douma, însă SUA au confirmat producerea unui astfel de incident, acuzând regimul şi ameninţând cu o ripostă în Siria. 

La întâlnirea de la Damasc, Al-Assad şi emisarul iranian au apreciat că 'ameninţările anumitor ţări occidentale cu o agresiune împotriva Siriei se bazează pe minciunile pe care le-au creat ele însele, împreună cu agenţii lor, grupările teroriste, după eliberarea Ghoutei orientale', conform preşedinţiei siriene. 

'Cu fiecare victorie obţinută pe teren, unele state occidentale îşi ridică vocea şi acţiunile se intensifică într-o încercare de a schimba cursul evenimentelor... aceste voci şi orice acţiune posibilă nu vor duce decât la o creştere a instabilităţii în regiune, ameninţând pacea internaţională şi securitatea', a afirmat preşedintele sirian. 

După o ofensivă distrugătoare lansată la mijlocul lunii februarie de către regimul sirian cu sprijinul Moscovei, grupările rebele din Ghouta au acceptat acorduri de evacuare negociate cu Rusia şi au părăsit sectorul, aceasta reprezentând o nouă victorie pentru regim în războiul cu care se confruntă Siria din 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.