Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie de joc față de bucureșteni: gratuitate la parcare pentru mașinile eco-friendly, dar insuficiente locuri

Radu Pop
smartcitiesworld.net
masina electrica masini electrice

Numărul de mașini hibride și electrice care circulă în București a ajuns să fie de aproape 4 ori mai mare decât numărul de locuri de parcare oferite gratuit de Primăria Capitalei, scrie HotNews.ro. Consilierii generali vor totuși să păstreze gratuitatea.

Din 2016, mașinile electrice și hibrid înmatriculate în București pot parca gratuit în parcările administrate de Primăria Capitalei. Adică nu plătesc taxa de parcare cuprinsă între 2,5 și 10 lei/oră, în funcție de zonă.

Primăria Capitalei are în acest moment în administrare circa 17.000 de locuri de parcare, a declarat pentru HotNews.ro, viceprimarul Stelian Bujduveanu. Aici nu intră cele peste 2.000 de locuri date gratuit diverselor instituții ale statului. Potrivit datelor transmise de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule în București sunt peste 65.000 de mașini hibrid și electrice.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu spune că în fiecare zi trasează noi locuri de parcare, iar până la finalul anului viitor se va ajunge la 30.000 de locuri, însă, chiar și așa, tot nu sunt de ajuns.

Grupul PSD spune că e o măsură heirupistă, dar vor vota pentru menținerea gratuității.

”Noi am făcut adresă către RAR să ne dea exact câte sunt. I-am și spus domnului Bujduveanu și a ridicat din umeri. Noi vom vota pentru menținerea gratuității, dar vom o avea o conferință de presă înainte să le spunem că nu vor avea unde să parcheze. O fac doar să fie făcută”, a declarat pentru HotNews.ro, Aurelian Bădulescu, consilier general PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.