Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE mare pentru fotoliul de edil al Timișoarei: Foști manageri de spitale și un fost șef de cabinet al unui ex-președinte al Germaniei, printre candidați

catedrala_timisoara

Doi foşti manageri de spitale, un fost şef de cabinet al fostului preşedinte al Germaniei, Horst Köhler, şi Nicolae Robu sunt câţiva dintre cei care şi-au depus, luni, candidaturile pentru funcţia de primar al Timişoarei, anunță AGERPRES.

Organizaţiile timişene ale principalelor partide parlamentare au depus, luni, listele de candidaţi pentru funcţiile de primar al Timişoarei şi preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, precum şi listele de consilieri locali şi judeţeni pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Astfel, din partea PSD va candida pentru Primăria Timişoara fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş", conferenţiar Voichiţa Lăzureanu, iar pentru şefia administraţiei judeţene şi-a depus candidatura actualul lider al CJ, Călin Dobra.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

De asemenea, din partea PNL candidează la primăria municipiului reşedinţă de judeţ actualul edil, Nicolae Robu, care doreşte un al treilea mandat, iar pentru CJ va candida primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica.

USR-PLUS merge în alegeri pentru fotoliul de primar al Timişoarei cu Samuel Dominic Fritz, un tânăr născut în Germania care are masterat în studii de post-conflict şi care a fost şef de cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler în perioada 2016-2019. La Consiliul Judeţean, din partea USR-PLUS va candida inginerul electronist Cristian Moş.

Partidul Pro România l-a desemnat drept candidat pentru Primăria Timişoara pe fostul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Marius Craina, iar pentru funcţia de preşedinte al CJ pe deputatul Adrian Pau, care este şi lider al organizaţiei judeţene.

Din partea ALDE Timiş candidează pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ Adrian Popescu, iar Titu Bojin candidează pentru şefia CJ. Fost preşedinte al PSD Timiş, Bojin a plecat din rândurile social-democraţilor în timp ce partidul era condus de Liviu Dragnea, înscriindu-se în UNPR. Recent, a părăsit această formaţiune, devenind membru ALDE şi candidat la preşedinţia CJ Timiş.

Citește și: Dumitru Coarnă: ‘A fost stabilit ca, începând cu data de astăzi, să fie revocate toate’ .

Partidul Mişcarea Populară (PMP) Timiş l-a desemnat pe deputatul Cornel Sămărtinean drept candidat la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, iar secretarul de stat Alexandru Mutruc candidează pentru mandatul de primar al Timişoarei.

UDMR Timiş a anunţat că pentru funcţia de primar al Timişoarei a fost desemnat actualul viceprimar al oraşului, Farkas Imre, iar fostul subprefect şi lider al filialei judeţene, Marossy Zoltan, va candida pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.