Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie pe fotoliul lui Johnson: Candidaţii la şefia Partidului Conservator s-au contrat pe diverse subiecte. Liz Truss a deschis dezbaterea destul de agresiv

IG News
liz truss

Cei cinci candidaţi la preşedinţia Partidului Conservator britanic şi, implicit, la funcţia de prim-ministru al Regatului Unit s-au contrat pe diverse subiecte în dezbaterea televizată organizată duminică seară, în ajunul unei noi runde a scrutinului intern, relatează luni DPA, scrie AGERPRES.

Candidaţii rămaşi în cursă după primele două tururi, desfăşurate săptămâna trecută, sunt Rishi Sunak, Penny Mordaunt, Liz Truss, Kemi Badenoch şi Tom Tugendhat.

Fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, care a obţinut cele mai multe voturi în ambele tururi de scrutin desfăşurate până acum, a avut mai multe schimburi de replici contondente pe subiecte economice cu fostul ministru al apărării Penny Mordaunt şi cu actuala şefă a diplomaţiei Liz Truss.

În acelaşi timp, fostul ministru al egalităţii Kemi Badenoch şi deputatul Tom Tugendhat - care s-au plasat pe locurile patru şi cinci în precedentul tur de scrutin şi luptă pentru a evita eliminarea - au discutat în contradictoriu în legătură cu experienţa celuilalt.

În pofida faptului că la referendumul din 2016 a votat pentru rămânerea Regatului Unit în interiorul Uniunii Europene, şefa diplomaţiei Liz Truss este sprijinită de mulţi susţinători ai Brexitului.

Truss a deschis dezbaterea destul de agresiv, criticându-l pe Rishi Sunak pentru faptul că a adus taxele la cel mai ridicat nivel din ultimii 70 de ani, ceea ce în opinia sa a afectat redresarea economică.

Sunak a ripostat, acuzând-o pe Liz Truss de promovează ''gândirea economică ceva-pentru-nimic''. ''Acesta nu este conservatorism. Este socialism'', a spus el.

De asemenea, Rishi Sunak a apreciat că planul lui Penny Mordaunt de a relaxa regulile fiscale şi de a ''pune facturile de zi cu zi pe cardul de credit al ţării este nu doar greşit, ci şi periculos''.

''Nici măcar Jeremy Corbyn (fostul lider al Partidului Laburist britanic în perioada 2015-2020, n.red.) nu a mers atât de departe'', a subliniat el.

În urma voturilor succesive, care ar trebui să se încheie înainte de 22 iulie, la fiecare rundă va fi eliminat cel puţin câte un candidat - sunt de asemenea eliminaţi toţi cei care obţin sub 30 de voturi - până când rămân doi finalişti, iar câştigătorul va fi cunoscut pe 5 septembrie în urma unui vot la care vor participa toţi membrii partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.