Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia între Airbus - Bell Helicopters pentru inzestrarea Armatei Romane

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam elicopter Black Hawk

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a avut, ieri, o serie de intalniri cu delegatiile companiilor General Dynamics, Bell Helicopter si The Boeing Company. Discutiile s-au purtat vizavi de dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii.

Decizie BOMBĂ luată de consilierul lui Trump în ancheta privind intervența Rusiei în SUA

Lucru care duce, inevitabil, si la componenta militara a acestui parteneriat. Astfel, Mihai Tudose a precizat: “In cadrul intalnirilor cu cele trei companii americane am identificat oportunitati de dezvoltare ale unor proiecte comune concrete in industria de aparare si de atragere de investitii care pot crea noi locuri de munca si pot profesionaliza angajatii, astfel contribuind la ridicarea nivelului de trai in zonele in care aceste companii activeaza”.

In acest context, reprezentantii companiilor si-au exprimat interesul in ceea ce priveste necesitatile de inzestrare ale Ministerului Apararii Nationale, pentru a putea identifica potentialele oportunitati de colaborare. Bell Helicopters Textron si IAR au in derulare un Memorandum semnat in luna mai 2016, prin care se definesc si se reglementeaza aspectele viitoarei colaborari. Potrivit prevederilor acestui Memorandum, se afirma disponibilitatea partilor pentru o colaborare in ipoteza in care Guvernul Roman va decide achizitionarea elicopterelor de atac AH-1 Z. Se spune ca, de data asta, americanii chiar au ajuns in Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.