Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie BOMBĂ luată de consilierul lui Trump în ancheta privind intervența Rusiei în SUA

donald trump suparat

Fostul consilier pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump, Michael Flynn, a propus FBI şi parlamentarilor care anchetează asupra legăturilor unor apropiaţi ai preşedintelui american cu Rusia să fie audiat în schimbul imunităţii, a informat joi seară Wall Street Journal, relatează AFP.

Această ofertă, prezentată prin intermediul avocatului său poliţiei federale americane (FBI), precum şi celor două comisii de anchetă din Camera Reprezentanţilor şi din Senat, nu a fost deocamdată acceptată, a precizat jurnalul american pe site-ul său, bazându-se pe mai mulţi responsabili oficiali anonimi din cadrul anchetei.

Citește și: SUA sunt în pragul DESTRĂMĂRII: Plan din Europa pentru ca Texas și Ohio să fie independente

"Nu ştim dacă Michael Flynn a propus să vorbească despre aspecte specifice din perioadă în care a lucrat pentru Donald Trump, dar faptul că el caută imunitatea sugerează că Flynn simte că ar putea să se confrunte cu probleme judiciare după scurta sa trecere prin postul de consilier pe probleme de securitate naţională", a explicat cotidianul, citând un responsabil.

Avocatul lui Michael Flynn, Robert Kelner, nu a dorit să comenteze pentru Wall Street Journal.

Fost director al serviciului de informaţii militare demis de Barack Obama, apoi recrutat de Donald Trump, Michael Flynn a fost numit în funcţia de consilier pe probleme de securitate naţională în noiembrie, după ce a fost un colaborator apropiat al omului de afaceri republican în timpul campaniei.

El a fost constrâns să demisioneze la 13 februarie, după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus în Statele Unite, chiar în momentul în care administraţia Obama impunea sancţiuni împotriva Moscovei, anunță Agerpres.

Anchete parlamentare şi ale FBI se interesează de implicarea Rusiei în campania prezidenţială din 2016, în special de eventualele înţelegeri secrete între anturajul lui Donald Trump şi responsabili ruşi, ceea ce preşedintele american dezminte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.