Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia se ascute în PNL. Cătălin Predoiu REFUZĂ să se retragă din cursă/ Ce fac vechii baroni

catalin predoiu

Încet, încet se apropie și Convenția Națională a Partidului Național Liberal (PNL). Deocamdată oficial în cursă s-au înscris doar Ludovic Orban (provine din vechiul PNL) și Cătălin Predoiu (provine din vechiul PDL). Neoficial se anunță că ar mai putea intra în luptă și Raluca Turcan (care deși inițial anunța că NU, în ultima vreme se zbate din greu pentru sprijin), Cristian Bușoi (președintele PNL București și secretar general interimar al partidului), dar și Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor și primar al Municipiului Oradea (el este împins de vechea gardă care a pierdut parlamentarele (Alina Gorghiu, Gheorghe Falcă și Vasile Blaga).

Acuzaţii fără precedent la adresa lui Traian Băsescu: 'Elena Udrea apasă cu tocul pe grumazul lui'

Este foarte clar că un candidat care provine din vechiul PNL va câștiga competiția, dar candidatul/ candidații (daca va mai intra cineva din vechiul PDL) va înclina balanța în Turul II.

După ce și-a negociat săptămâni dea rândul poziția de a fi nr. II în partid cu toți potențialii candidați cu șanse, senatorul Cătălin Predoiu anunță nervos pe Facebook că nu se retrage din cursă și că se va bate până la capăt:

”Mesaj către suporterii și prietenii mei: ignorați, vă rog, intoxicările "prietenești"! Cu cât mai mult vorbesc ei mincinos despre presupusa mea retragere din cursă, cu atât mai fermă e hotărârea mea să candidez ca să câștig competiția! Mesaj către "prieteni": nu vă mai cheltuiți resursele cu închipuiri și vise!”, susține el pe pagina de socializare.

Anunțul e făcut în condițiile în care Predoiu nu a reușit să coalizeze vechiul PDL așa cum spera inițial pentru a negocia de pe acea poziție ceva. Cum cei mai mulți pdl-iști e împart între Orban și posibila candidatură a lui Ilie Bolojan, Predoiu pleacă într-o misiune kamikaze.

Deocamdată vechii baroni care au făcut praf partidul la parlamentare (Alina Gorghiu, Vasile Blaga și Gheorghe Falcă) fac presiuni mari ca Ilie Bolojan să candideze. Fostul secretar general ezită pe motiv că sprijinul lui nu este unul care să asigure post-Convenția o poziție puternică președintelui partidului și prin urmare nu și-ar asuma o președinție de subzistență.

Deocamdată cursa pare a fi luată pe cont propriu de Ludovic Orban, dar este de așteptat ca o intrare în cursă a lui Cristian Bușoi sau/ și Raluca Turcan sa complice lucrurile. Vechea gardă ar face orice pentru a împiedica Tabăra Bușoi să nu preia partidului, în timp ce Raluca Turcan mai speră încă la o minune dinpre Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.