Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălie dură în instanță - Nissan vrea blocarea accesului fostului CEO la apartamentul său din Rio de Janeiro. Care este motivul

nissanusa.com
nissan

Constructorul auto japonez Nissan are intenţia de a bloca accesul fostului preşedinte Carlos Ghosn la apartamentul său din Rio de Janeiro, citând riscul ca fostul preşedinte, care în prezent este arestat pentru nereguli financiare, să distrugă sau înlăture unele probe, transmite Reuters, conform agerpres.ro

Franco-brazilianul Carlos Ghosn este reţinut începând din data de 19 noiembrie de procuratura din Tokyo pe baza suspiciunilor că împreună cu fostul director Nissan, Greg Kelly au conspirat pentru a subestima, cu aproximativ jumătate, remuneraţia de 10 miliarde yeni (88 milioane de dolari) pe care Ghosn a primit-o timp de cinci ani, începând din 2010. La rândul său, Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de alte infracţiuni,precum utilizarea bunurilor companiei în interes personal. 

Un tribunal din Brazilia i-a acordat lui Ghosn la o proprietate deţinută de Nissan în regiunea Copacabana din Rio de Janeiro însă duminică producătorul auto nipon a anunţat că a decis să facă recurs la o instanţă superioară pentru a inversa decizia.

Apel fără precedent - România trebuie să facă lobby pe lângă Comisia Europeană! În caz contrar, se pierde o sumă fabuloasă


"Nissan a cooperat cu autorităţile pentru a investiga neregulile fostului preşedinte şi lucrează pentru a împiedica distrugerea unor potenţiale probe care ar putea fi realizată prin permiterea accesului în reşedinţa respectivă" a declarat un purtător de cuvânt de la Nissan.

Florin Călinescu iese la rampă după avertismentul uluitor făcut de Viorica Dăncilă: 'Normal că va fi demis'


Anterior, o sursă din procuratura din Tokyo a declarat pentru Reuters că procurorii intenţionează să-i pună, luni, sub acuzare atât pe fostul preşedinte de la Nissan Motor Co Ltd, Carlos Ghosn, bănuit că şi-a subevaluat veniturile, cât şi grupul Nissan în calitate de persoană juridică. Mandatul de reţinere al lui Carlos Ghosn şi Greg Kelly expiră luni, când procurorii japonezi trebuie să decidă dacă îi pun sub acuzare, îi eliberează sau îi arestează din nou pe baza unor noi acuzaţii. Ghosn şi Kelly nu au făcut declaraţii prin intermediul avocaţilor însă potrivit presei din Japonia cei doi au respins acuzaţiile. 

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun, etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.