Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băuturi care stimulează imunitatea - Ajută la vindecarea rapidă a răcelilor și a altor boli

Ailike Creative / Panthermedia / Profimedia
smoothie sucuri

Consumul de sucuri sau smoothie-uri este o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea. Este ușor să adăugați și să combinați fructe și legume sănătoase care vă pot ajuta să vă susțineți sistemul imunitar atunci când sunteți sănătos sau bolnav.

Sistemul tău imunitar este în permanență activ și își dă seama ce celule își au locul în corpul tău și care nu. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o doză sănătoasă de vitamine și minerale pentru a-și menține energia.

Următoarele rețete sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea de zi cu zi sau pentru a lupta împotriva virusurilor precum răceala sau gripa.

Aflați ce nutrienți care stimulează imunitatea conține fiecare suc, smoothie sau lapte de semințe, astfel încât să vă puteți începe dimineața cu un stimulent revigorant pentru apărarea naturală a organismului dumneavoastră.

1. Portocale, grapefruit și alte citrice

Această explozie de citrice de la Happy Foods Tube conține mai mult decât suficient din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Vitamina C are proprietăți antioxidante care îți protejează celulele de substanțele care dăunează organismului.

Deficitul de vitamina C poate duce la o vindecare întârziată a rănilor, la un răspuns imunitar deficitar și la incapacitatea de a lupta în mod corespunzător împotriva infecțiilor.

2. Mărul verde, morcovul și portocala

Morcovii, merele și portocalele sunt o combinație câștigătoare care îți ajută organismul să se protejeze și să lupte împotriva infecțiilor.

Merele și portocalele îți oferă vitamina C.

Vitamina A, care este, de asemenea, crucială pentru un sistem imunitar sănătos, este prezentă în morcovi sub forma antioxidantului betacaroten.

Morcovii conțin, de asemenea, vitamina B-6, care joacă un rol important în proliferarea celulelor imunitare și în producerea de anticorpi.

3. Sfeclă roșie, morcov, ghimbir și măr

Inflamația este adesea un răspuns imunitar la infecțiile provenite de la viruși sau bacterii. Simptomele unei răceli sau gripe includ nasul care curge, tusea și durerile de corp.

Persoanele care suferă de artrită reumatoidă pot găsi acest suc deosebit de util, deoarece ghimbirul are efecte antiinflamatorii.

4. Tomate

Nu este nevoie de storcător sau blender, deși veți dori să strecurați bucățile printr-o sită.

Roșiile sunt bogate în vitamina B-9, cunoscută sub numele de folat. Ajută la reducerea riscului de infecții. Roșiile oferă, de asemenea, cantități moderate de magneziu, un antiinflamator.

content-image

5. Kale, roșii și țelină

În loc să diluăm aroma de kale cu fructe dulci, această rețetă folosește suc de roșii, adăugând mai mult decât suficientă vitamina A.

Adăugarea unui pic de hrean picant la această rețetă poate oferi, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, potrivit unor cercetări. Amestecați-o pentru o băutură care vă va trezi simțurile.

6. Căpșuni și kiwi

Căpșunile și kiwi sunt alte opțiuni sănătoase de inclus într-o băutură cu vitamina C. Deoarece este nevoie de aproximativ 4 căni de căpșuni pentru a face 1 cană de suc, este posibil să doriți să amestecați aceste fructe într-un smoothie mai degrabă decât într-un suc.

Mulți oameni au un deficit de vitamina D, care se găsește în cantități mari în lumina soarelui și în cantități mai mici în produsele de origine animală. Nivelurile sănătoase obținute prin lumina soarelui, prin dietă sau prin suplimente reduc riscul de infecții respiratorii, cum ar fi pneumonia sau gripa.

Pentru un plus de energie, înlocuiți laptele cu câteva uncii de iaurt grecesc bogat în probiotice. Administrarea de probiotice vă poate ajuta celulele să mențină o barieră antimicrobiană. Probioticele se găsesc în mod obișnuit în suplimentele nutritive și în alimentele fermentate.

7. Fructe de pădure și mango

Vitamina E din mango și laptele de migdale adaugă beneficii antioxidante suplimentare pentru a întări sistemul imunitar, în special la persoanele în vârstă.

8. Pepene verde și mentă

Pepenele roșu nu este doar bogat în vitamina C și arginină (care îți poate întări sistemul imunitar), ci poate ajuta și la ameliorarea durerilor musculare. Durerea musculară este un simptom comun al gripei, mai ales la persoanele în vârstă.

Conținutul ridicat de apă al acestui fruct poate face, de asemenea, ca acesta să fie mai ușor de stors (și să se simtă ca și cum ar fi mai puțin risipă de fructe).

9. Semințe de dovleac

Multe rețete online de suc de dovleac includ o mulțime de zaharuri adăugate sau solicită suc de mere cumpărat din magazin.

Beneficiile suplimentare pentru sănătate sunt, de asemenea, greu de ignorat. Nu numai că acest lapte vă va stimula sistemul imunitar, dar vă poate ajuta și pe dvs:

  • sănătatea oaselor
  • simptomele sau efectele menopauzei, cum ar fi înrăutățirea nivelului de colesterol sursă de încredere
  • sănătatea urinară
  • părul și pielea
  • sănătatea mintală
  • sănătatea prostatei

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de zinc. Zincul este acum un ingredient comun în multe remedii pentru răceală, datorită efectelor sale pozitive atât asupra inflamației, cât și asupra sistemului imunitar.

10. Mărul verde, salata verde și varza

Sucul verde pe bază de legume este o sursă de nutrienți care promovează un sistem imunitar puternic.

Adăugați o mână de pătrunjel sau spanac pentru un plus de vitaminele A, C și K.

Păstrați-vă sistemul imunitar puternic

Prepararea de sucuri, smoothie-uri și băuturi nutritive este una dintre cele mai gustoase modalități de a vă menține sănătoși. Indiferent care îți place, poți adăuga oricând alte superalimente, cum ar fi semințele de chia și germenii de grâu, pentru mai multe beneficii pentru sănătate.

Alte modalități de a vă menține sistemul imunitar puternic includ practicarea unei igiene bune, menținerea hidratării, un somn bun, reducerea stresului și frecventarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.