Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bayern Munchen scrie istorie - Primul jucător care marchează patru goluri într-un meci din Liga Campionilor, după aproape patru ani

Liga Campionilor

Extrema Serge Gnabry de la Bayern Munchen este primul jucător care marchează patru goluri într-un meci din Liga Campionilor după aproape patru ani, informează lequipe.fr, conform news.ro.

Înaintea lui, portughezul Cristiano Ronaldo reuşise aceeaşi performanţă în 8 decembrie 2015, în meciul Real Madrid - Malmo, scor 8-0.

În actualul format al competiţiei, din 1992, 12 jucători au reuşit să înscrie de patru ori într-o partidă din Liga Campionilor. Primul a fost olandezul Marco Van Basten, în partida AC Milan - Goteborg, scor 4-0, în noiembrie 1992.

Doar doi jucători au reuşit câte cinci goluri într-un meci, argentinianul Lionel Messi în FC Barcelona-Leverkusen (7-1, la 7 martie 2012) şi brazilianul Luiz Adriano pentru Şahtior Doneţk, în partida cu Bate Borisov, scor 0-7, din 21 octombrie 2014.

Gnabry s-a născut în Germania, din tată ivorian şi mamă germană, dar cariera fotbalistică şi-a început-o în Anglia, la Arsenal Londra. Doar 10 meciuri a strâns el în tricoul "tunarilor" în Premier League şi, după un împrumut la West Bromwich Albion, a fost vândut de managerul Arsene Wenger grupării Werder Bremen, pentru 4,5 milioane de lire sterline, în vara anului 2016.

Rareș Bogdan tună și fulgeră după ce Dan Nica a fost propus comisar european: 'Dăncilă face țăndări imaginea României'

Bayern Munchen l-a compărat de la Bremen după numai un sezon, plătind 8 milioane de euro pentru el. Fotbalistul a fost împrumutat un an la Hoffenheim, echipă pentru care a înscris zece goluri în 26 de meciuri.

Bayern Munchen l-a inclus permanent în lotul primei echipe din vara anului 2018 şi sezonul trecut el a marcat de zece ori în 30 de partide disputate în Bundesliga.

La 24 de ani, Gnabry are zece selecţii la echipa naţională şi nouă goluri (a debutat cu o triplă cu San Marino, într-un 8-0).

Marţi, în etapa a II-a a Grupei B a Ligii Campionilor, Bayern Munchen a învins, în deplasare, cu scorul de 7-2, vicecampioana ediţiei trecute, Tottenham, partidă în care mijlocaşul oaspeţilor Serge Gnabry a înscris de patru ori, iar Robert Lewandovski, de două ori.

Au marcat: Son '12, Kane '61 (p) / Kimmich '15, Lewandovski '45, '87, Gnabry '53, '55, '83 şi '88.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.