Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bază de date ADN, creată în Australia pentru prevenirea traficului cu animale exotice

The Mercury
Australia păsări

Fauna şi flora australiene vor fi monitorizate printr-o bancă de date ADN în încercarea de prevenire a traficului cu animale exotice, informează Xinhua, potrivit AGERPRES.

Sussan Ley, ministrul Mediului din Australia, a anunţat luni că guvernul va adopta recomandările dintr-o analiză a permiselor de export pentru specii normative, desfăşurată de compania din domeniul auditului KPMG.

Analiza a scos la iveală că specii aflate în pericol de dispariţie, precum cocoşul negru lucios şi papagalul cu coroană violet, au fost exportate în vederea comercializării pe piaţa neagră.

Documentul a recomandat guvernului să stabilească o bancă de date ADN cuprinzând descendenţa genetică a fiecărui animal importat şi exportat din Australia, ceea ce le va permite autorităţilor să monitorizeze mai bine animalele şi să ia măsuri de contracararea a traficului.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

''Implicarea din ce în ce mai mare a crimei organizate în acest comerţ, operaţiunile comerciale internaţionale sofisticate şi valoarea în creştere a faunei şi florei australiene pe piaţa neagră - unele dintre exemplare valorând zeci de mii de dolari - subliniază necesitatea de a adopta cea mai puternică măsură de contracarare posibilă'', a spus Ley.

''Este important să stabilim cele mai ridicate repere în reglementarea comerţului cu fauna şi flora sălbatică'', a mai precizat aceasta.

Potrivit raportului KPMG, sute de papagali din specii în pericol de dispariţie au fost exportaţi către Asociaţia pentru Conservarea Papagalilor din Specii Ameninţate (ACTP).

Ulterior, s-a descoperit că ACTP era condusă de Martin Guth, un infractor condamnat, care vindea păsări în schimbul a sute de mii de dolari.

Baza de date ADN va începe cu păsările, urmând ca apoi să fie extinsă pentru a include toate speciile endemice de animale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.