Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baza PNL vrea la guvernare: În câteva luni murim

pnl nou sigla

Oficial PNL-ul nu se grăbește să preia guvernarea. Neoficial nu prea o poate prelua fără să facă apel la traseismul politic în cadrul Parlamentului de care însă se ferește deocamdată.

Numai că baza partidului nu prea mai are răbdare cu șefii de la centru. ”Dacă nu facem ceva să intrăm la guvernare în câteva luni murim”, a declarat un primar de oraș pentru stiripesurse.ro

Alături de alți colegi primari de orașe mici și comune aceștia comentau ieri în timpul ședinței Delegației Permanente a PNL destul de agitat declarațiile liderilor partidului:

Cum măi să nu intrăm la guvernare? Păi  primarii lor (n.a. PSD, UNPR, PLR) au primit bani la sfârșitul anului de nu au știu ce să mai facă cu ei și noi am câștigat alegerile și ei ne râd acum în nas”, a spus amărât unul din primari.

Colegul său din același județ a constatat cu trist că PSD se întărește pe zi ce trece: ”Au primit iar bani acum de curând pe reechilibrare.”

Îi spun senatorului meu că noi nu mai putem așa și ce îmi spune el: Trebuie să așteptăm negocierile cu UNPR și dacă nu acum poate în toamnă o să reușim să îi dărâmăm. I-am spus că până în toamnă nu mai rezist și o să găsesc singur soluția pentru că ai mei știu că am câștigat alegerile și nu țin cont de învârtelile de la București”, a spus un altul dintr-un județ cu baron social-democrat.

Primarii PNL nu își doresc nici alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ei susțin că orice zi în care PNL întârzie forțarea preluării guvernării e în defavoarea lor:

În condițiile în care nu am cu ce să fac ce am promis cum să mă duc la luptă cu cel care mă arată cu degetul? Într-un tur II mă va spulbera. Într-un singur tur mai rezist cum mai rezist. Problema e la noi... ei se descurcă. Păi gândește-te că unul de la PSD care a primit și primește bani cu nemiluita de la Guvern nu are probleme cu un tur sau II”, a explicat pentru stiripesurse.ro un primar de mic oraș din Moldova.

În opinia acestuia co-președinții PNL greșesc când țintesc doar niște mari orașe și uită de zona orașelor mici și a comunelor.

Sunt unii care vor să ajungă primari pe la Bistrița, Botoșani, Constanța sau Dumnezeu știe pe unde. Baza tată e la noi, om fi noi comune sau orașe mici, dar suntem mulți și ar trebui să țină cont și de noi”, a mai spus primarul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.