Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bazinul Olimpic de Înot din Târgu Mureş, inaugurat de competiţia 'Cupa Speranţa' în prezenţa ministrului Novák

digisport.ro
natatie bazin olimpic

Bazinul Olimpic de Înot din Târgu Mureş a fost inaugurat luni, pentru public, cu o competiţie de înot, "Cupa Speranţa", care s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Sportului, Eduard Novák, şi a oficialităţilor locale.

"Strategia Naţională pentru Sport include, de asemenea, dezvoltarea infrastructurii pentru a ne asigura că sportivii de performanţă şi copiii au posibilitatea de a practica toate sporturile. Ne-am angajat să facem acest lucru şi lucrăm în acest sens. Este singura modalitate de a creşte o generaţie mai sănătoasă şi mai activă şi este de datoria noastră să o sprijinim. Mă bucur că, în curând, locuitorii din Târgu Mureş vor avea posibilitatea de a face mişcare în acest nou complex sportiv şi sper că mulţi dintre campionii noştri vor avea startul carierei aici", a declarat Eduard Novák, în timpul deschiderii oficiale.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care Bazinul Olimpic de la Târgu Mureş a mai fost inaugurat în urmă cu un an, dar nu a funcţionat, ministrul a precizat că acest fapt s-a datorat procedurilor birocratice.

"Vă daţi seama, în calitate de ministru aş fi deschis a doua zi, dar întâmpini foarte multe probleme birocratice. Da, pe de o parte erau blocate posturile anul trecut, pe de altă parte, preluarea de către oraş a fost foarte complicată şi acum a ajuns în fază finală. Dar ce să zic? În sfârşit avem aici, astăzi, deschis şi pus în funcţiune acest bazin şi cred că peste un an toată lumea va fi foarte fericită şi v-a uita faptul că un an ne-am ne-am chinuit să-l deschidem", a declarat presei Eduard Novák.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



El a spus că una dintre marile probleme ale ministerului o reprezintă faptul că există foarte multe terenuri şi clădiri care nu sunt reglementate foarte bine juridic şi că "din acest punct de vedere, chiar dacă s-a construit această bază frumoasă, a trebuit timp de un an să rezolvăm problemele birocratice legate de teren".

"În sfârşit, noi sperăm că într-o lună, două sau trei să putem să dăm această această infrastructură oraşului".

Bazinul Olimpic de la Târgu Mureş a fost construit după cele mai înalte standarde olimpice, fiind compus dintr-un bazin de antrenament şi unul de competiţie, acesta din urmă având cea mai mare lăţime din ţară şi fiind construit cu utilizarea celor mai moderne tehnologii.

 

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES



Cupa Speranţei a început cu o cursă de 50 de metri liber pentru copiii născuţi între 2011 şi 2015, a continuat cu o cursă de ştafetă pentru copiii născuţi în 2010 şi înainte, iar vizitatorii au mai avut posibilitatea să asiste la o demonstraţie de înot sincron şi la un meci de polo pe apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.