Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou scandal lovește BBC: Prințul Harry amenință cu un proces după o știre controversată

bbc

Prinţul Harry ameninţă BBC cu o acţiune legală după ce postul de televiziune a susţinut că el şi soţia, Meghan Markle, nu s-au consultat cu regina Eliabeth II privind numele fiicei nou născute, Lilibet, scrie Daily Mail.

Cele trei părţi implicate în problemă, corporaţia, Palatul Buckingham şi ducii de Sussex, duc acum discuţii.

BBC a relatat miercuri că surse din Palatul Buckingham i-au declarat corespondentului Johnny Dymond că regina „nu a fost vreodată întrebată” ce părere are legat de decizia cuplului de a o boteza Lilibet (nume de alint al monarhului încă din copilărie) pe fiica născută pe 4 iunie.

După mai puţin de două ore de la relatarea BBC, prinţul Harry a ripostat printr-un comunicat emis de un purtător de cuvânt, prietenul său apropiat Omid Scobie, care a insistat că regina a fost prima persoană pe care ducele a sunat-o după naşterea fiicei lui.

Scobie, care a scris biografia cuplului „Finding Freedom”, a susţinut că ducii de Sussex nu ar fi folosit numele Lilibet decât dacă regina ar fi sprijinit acest lucru.

Prinţul Harry a mers mai departe şi, la câteva ore după replica sa, scrie Daily Mail, a ameninţat BBC cu o acţiune legală prin firma de avocatură Shillings.

Nota privind un eventual proces a fost urmată de o declaraţie în scris care a ridicat mai multe întrebări decât a oferit răspunsuri cu privire la faptul că regina şi-a dat permisiunea sau dacă cei doi doar au informat-o.

În declaraţie este susţinut că BBC a greşit întru totul: „Ducele a vobit cu familia lui înainte de a face anunţul, de fapt, bunica lui a fost primul membru al familiei pe care l-a sunat. În timpul acelei conversaţii, el şi-a exprimat speranţa de a o boteza pe fiica lor Lilibet în onoarea ei. Dacă nu i-ar fi încurajat, ei nu ar fi folosit numele”.

BBC a modificat articolul publicat miercuri dimineaţă, păstrând titlul. Au fost menţinute şi mesajele publicate pe Twitter de Dymond în care este citată o sursă din Palatul Buckingham.

Nu este prima dată când prinţul Harry are o dispută cu BBC. Recent, el a criticat televiziunea în urma rezultatului anchetei independente privind controversatul interviul acordat de mama lui, prinţesa Diana, în 1995.

Palatul Buckingham nu a comentat legat de problema numelui strănepoatei reginei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.