Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC World News, acuzat de încălcarea regulilor de difuzare în Rusia

bbc

Regulatorul de telecomunicaţii rus a acuzat marţi canalul BBC World News de încălcarea regulilor de difuzare în Rusia şi a anunţat că o instanţă va audia plângerile sale detaliate în cursul acestei luni, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Legăturile Marii Britanii cu Rusia sunt la nivelul minim din perioada Războiului Rece din cauza otrăvirii lui Serghei Skripal în 2018, un fost agent dublu care a trădat sute de agenţi ruşi serviciului britanic de spionaj extern MI6.

Marea Britanie a declarat că serviciile de informaţii militare ruse l-au otrăvit pe Skripal şi pe fiica acestuia Iulia cu un agent neurotoxic dezvoltat de sovietici şi cunoscut ca Noviciok. Rusia a negat în mod repetat orice implicare, declarând că Marea Britanie a organizat atacul pentru a alimenta isteria antirusească.

Moscova i-a spus în repetate rânduri Londrei că media britanice precum BBC ar trebui să se aştepte la consecinţe dacă RT, canalul de televiziune rus finanţat de stat, întâmpină dificultăţi în Marea Britanie.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, a amendat anul trecut RT pentru încălcarea regulilor de imparţialitate în transmisii despre otrăvirea lui Skripal, conflictul din Siria şi politicile Ucrainei asupra nazismului şi ţiganilor.

Marţi, regulatorul de telecomunicaţii rus, Roskomnadzor, a declarat că BBC nu a reuşit să eticheteze conţinutul violent sau supărător în conformitate cu certificatul de vârstă corect şi nu a prezentat copii ale conţinutului său către autorităţile ruse la timp.

Moscova ar putea pedepsi BBC cu două amenzi de până la 200.000 de ruble (3.050 dolari) pentru prima infracţiune şi până la 20.000 de ruble pentru a doua. Şedinţa de judecată are loc pe 12 martie, a declarat Roskomnadzor.

BBC nu a răspuns imediat la o solicitare pentru a comenta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.