Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE are doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de supervizare bancară (Reuters)

caleaeuropeana.ro
banca centrala europeana bce

Banca Centrală Europeană are doi candidaţi pe lista scurtă pentru conducerea Consiliului de supervizare bancară: Claudia Buch (Germania) şi Margarita Delgado (Spania), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul., potrivit Agerpres.

Câştigătorul îi va succeda lui Andrea Enria în funcţia de preşedinte al Consiliului de supervizare bancară din cadrul BCE de la 1 ianuarie şi va superviza puţin peste o sută dintre cele mai mari bănci din zona euro, într-un moment dificil în urma majorării dobânzilor şi a concurenţei companiilor fintech.

Buch, vicepreşedintele Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei), este favorită în cazul în care Germania nu decide să prioritizeze alte funcţii importante la nivelul Uniunii Europene, susţin sursele.

Buch a avut o activitate limitată pe segmentul de supraveghere bancară, dar recent a fost aleasă în Consiliul de supervizare al BCE, care include membri din cele 20 state membre ale zonei euro plus Bulgaria.

Într-un discurs rostit miercuri, Buch a declarat că este necesar "un amplu dialog social" în privinţa rolului băncilor în societate.

Delgado, adjunctul guvernatorului Băncii Centrale a Spaniei, este un supervizor de top, având o vastă experienţă în domeniu, dar Madridul are deja funcţia de vicepreşedinte al BCE, ceea ce reprezintă o problemă, deoarece UE vrea ca tot mai multe state membre să deţină poziţii importante.

Câştigătorul va fi ales în toamnă de Consiliul guvernatorilor BCE, după consultări cu Consiliul de supervizare al BCE. Candidatul câştigător va trebui să obţină aprobarea Parlamentului European şi să fie confirmat de Consiliul UE până în decembrie, pentru a-şi începe activitatea de la 1 ianuarie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.