Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR a trecut pe profit în 2015

bcr

BCR a obtinut anul trecut un profit de 918,9 milioane lei (206,8 mil. euro), dupa ce în 2014 a avut o pierdere de 2,79 miliarde lei, micsorând costurile cu provizioanele la 72,9 milioane lei, de la 4,44 miliarde lei cu un an în urma, în urma curatarii portofoliului de credite cu probleme.

"În ceea ce priveste pierderile nete din deprecierea activelor financiare care nu sunt masurate la valoarea justa prin profit si pierdere BCR a înregistrat o eliberare de provizioane în valoare de 72,9 milioane RON (16,4 milioane EUR) în anul 2015, fata de o sarcina negativa de -4,44 milioane RON (-999 milioane EUR ) în anul 2014, ca urmare rambursarilor aferente portofoliului de credite cu probleme, bazate pe capacitati sporite de procesare si recuperare a creditelor neperformante, precum si pe o situatie economica mai buna. În anul 2015, BCR a înregistrat în continuare o calitate mai ridicata a portofoliului de credite performante, ca urmare a implementarii în anii anteriori a unor procese de selectie si monitorizare mai performante", se arata într-un comunicat al bancii, citat de Mediafax.

Ponderea împrumuturilor neperformante (NPL) a scazut de la 25,7% în decembrie 2014 la 20,2% în 2015, ca urmare a reducerii portofoliului de credite neperformante, iar rata de acoperire a NPL s-a situat la 77,4%.

Activele totale ale BCR au urcat cu 1,2%, de la 61,62 miliarde lei la 62,36 miliarde lei.

Stocul de credite a scazut cu 0,35%, la 32,45 miliarde lei, în urma curatarii portofoliului si vânzarii de credite neperformante.

BCR a acordat anul trecut credite noi de retail în moneda nationala de 5 miliarde lei, iar pe segmentul corporate volumul s-a ridicat la 3,6 miliarde lei, sustinut de o crestere de 3,6% în sectorul de întreprinderi mici si mijlocii.

Depozitele clientilor constituite la banca au consemnat un avans de 6,7%, la 42,626 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.