Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR: Femeile au mai multe depozite decât barbatii

bcr

Femeile economisesc mai mult decât barbatii, având un numar mai mare de depozite la termen, tranzactioneaza mai des si mai mult cu cardul la POS si au apelat la servicii de private banking cu 8% mai mult în ultimul an, detinând o treime din activele administrate pe acest segment, arata datele BCR.

Femeile reprezinta o treime dintre clientii care utilizeaza serviciile de internet banking, iar 56% dintre acestea se autentifica prin token sau etoken. Acestea intra în cont de doua ori pe luna, în medie, și efectueaza operațiuni cel puțin o data pe luna, iar 8% dintre ele folosesc acest serviciu de pe telefonul mobil, se arata într-un comunicat al BCR, potrivit Mediafax.

Majoritatea femeilor de afaceri din portofoliul BCR au companii în comerț, producție și servicii. Peste un sfert din microîntreprinderile din România sunt conduse de femei, iar majoritatea antreprenoarelor din acest sector activeaza în Transilvania.

"Datele noastre creioneaza portretul unei femei care tranzacționeaza fara a recurge la numerar, face cumparaturi frecvent, dar și economii, e obișnuita cu plata automata a facturilor și opteaza pentru internet banking. Un astfel de comportament financiar echilibrat, constructiv și inovator ne demonstreaza ca în fiecare clienta BCR se afla o antreprenoare", a declarat în comunicat Dana Demetrian, vicepreședinte retail BCR.

Femeile reprezinta 49,4% din numarul total de clienți ai bancii, iar veniturile lunare ale acestora, de tip salariu sau pensie, sunt în creștere fața de salariul minim net lunar pe economie, ele încasând venituri în cont cu o mai mare regularitate decât barbații.

Numarul clientelor care apeleaza la serviciile de private banking, accesibile celor care au în cont peste 200.000 de euro, a crescut cu 8% în ultimul an.

Unul din trei clienți BCR care utilizeaza private banking este femeie, iar clientele care recurg la aceste servicii dețin 30% din totalul activelor aflate în administrarea acestui segment. O treime dintre clientele care folosesc private banking apeleaza la acesta pentru a efectua plasamente în fonduri de investiții.

Femeile economisesc mai mult decât barbații, având un numar mai mare de depozite la termen.

Apetența femeilor pentru îmbunatațirea nivelului de viața a întregii familii le situeaza pe primul loc atunci când vine vorba de cumparaturi, femeile fiind și principalele deținatoare de card de debit din portofoliul BCR.

Ele contracteaza servicii de educație mai bune pentru copii, de servicii medicale de calitate pentru întreaga familie, de îmbunatațiri sau reamenajari la nivelul locuinței sau chiar de plata la termen a facturilor lunare, pe care majoritatea femeilor le platesc direct din cont, prin serviciul Direct Debit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.