DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BCR şi Dacia susţin cel mai avansat concurs de robotică din România

s.yimg.com
robot

Banca Comercială Română (BCR) şi Dacia susţin cel mai avansat concurs de robotică din România, Nextlab.Tech, care pregăteşte tinerii pentru meseriile viitorului, conform unui comunicat al băncii, arată Agerpres.

"Suntem mândri că putem susţine elevii şi profesorii implicaţi în programul Nextlab.tech pentru al doilea an consecutiv. Mă bucur, totodată, să fim alături de companii-simbol în România, aşa cum e Dacia, care investesc, la fel ca noi, în dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor copiilor şi tinerilor pentru a-i pregăti pentru profesiile viitorului. Ne implicăm în astfel de proiecte întrucât există o mare nevoie de accelerare şi adaptare a procesului educaţional la transformările curente. E important să creăm proiecte concrete de digitalizare prin educaţie şi să le scalăm, astfel încât să ajungem la cât mai mulţi copii şi tineri", spune Dana Demetrian, Vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România, este adresat elevilor din clasele II - IX. Cele două companii s-au implicat şi anii trecuţi în această iniţiativă, oferind gratuit kituri de robotică elevilor participanţi de acest domeniu. Competiţia îşi propune ca anul acesta să atragă 50.000 de elevi până la finală.

"La RTR, concepem maşini. Inginerii noştri nu sunt roboţi, dar se folosesc de avantajele roboticii în procesele care presupun concepţia şi testarea unei piese şi, mai apoi, a vehiculului care capătă forma finală. Spaţiul nostru de lucru este uzina, locul, unde, da, apar şi roboţii. Concepem o Dacia pe care o adaptăm unei uzine care foloseşte roboţi în procesele de fabricaţie. Fără această sinergie, între concepţie şi producţie, nu am atinge calitatea recunoscută de clienţii noştri din toată lumea. Tinerii pe care îi susţinem în competiţia de robotică Nextlab.Tech pot fi trendsetterii de mâine. Ei vor da tonul industriei. O industrie care merge în pas alergător, iar responsabilitatea noastră este de a-i susţine să fie pregătiţi, să facă faţă provocărilor viitoare. La Creative Lab, copiii vor învăţa să imprime 3D, fiind asistaţi de tutorii noştri", spune Alexander Simionescu, director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie.

Pentru a demara oficial această colaborare, reprezentaţii BCR, Dacia şi Nextlab.Tech s-au întâlnit cu ocazia Zilei Mediului la sediul Renault Bucharest Connected, în cadrul unui eveniment ce a avut ca teme principale ingineria, educaţia şi robotica. Acesta a constituit o avanpremieră a numeroaselor moduri în care specialişti din domenii diferite pot lucra împreună pentru a susţine copiii să deprindă abilităţile necesare profesiilor viitorului.

Pe lângă cele 1.225 de kituri de robotică oferite gratuit în ultimii doi ani, BCR va demara anul acesta şi un program de mentorat pentru doamnele profesor implicate în program, cele mai active 10 primind şi câte o bursă în valoare de 1.000 de euro. În plus, pentru că profesiile viitorului sunt legate nu doar de dezvoltarea unor cunoştinţe tehnologice, ci şi de capacitatea de a-ţi gestiona bine finanţele, BCR oferă prin programul Şcoala de Banii ateliere gratuite de educaţie financiară pentru toţi copiii şi profesorii implicaţi în program.

"Robotica, informatica şi digital storytelling-ul reprezintă paşaportul elevilor de astăzi spre o viaţă mai bună şi mai verde. Important este ca ei să îşi însuşească o gândire algoritmică şi să vadă lumea prin prisma noilor tehnologii într-un spirit de respect faţă de natură. Mulţumim BCR şi Dacia Renault pentru sprijinirea robohackathonului Nextlab.tech", a spus managerul proiectului Nextlab.Tech, profesor universitar doctor Răzvan Bologa, de la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, ASE Bucureşti.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Dacia susţine viitoarele generaţii de roboticieni, iar 300 de copii de la şcoli şi licee din Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti au intrat, în ultimii doi ani, în competiţia Nextlab.tech. Ei sunt susţinuţi de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia. Elevii înscrişi în concurs învaţă să programeze roboţi bazaţi pe Arduino şi beneficiază de cursuri gratuite susţinute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii.

În plus, 18 copii, cu vârste între 8 şi 16 ani, vor participa anul acesta, în perioada verii, la Creative Lab, din cadrul Renault Technologie Roumanie, la sesiuni de educaţie, "Demo Days", pentru a învăţa cum să folosească tehnologia de imprimare 3D în robotică. Ei vor fi ghidaţi de către tutori RTR.

La eveniment au fost prezenţi profesor Răzvan Bologa, coordonatorul Nextlab.TECH, Dana Demetrian, vicepreşedinte BCR, Simona Popovici, director HR Grupul Renault, Alexander Simionescu, director general Renault Technologie Roumanie, şi Adriana Geanau, din partea Şcolii Gimnaziale 79.

Concursul Nextlab.Tech s-a lansat pe 1 martie şi se derulează pe tot parcursul anului, până în luna decembrie, când va avea loc finala competiţiei. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura online, ţinând cont de restricţiile în vigoare.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.