Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler anunță DEZASTRUL: Răspândirea Omicron se va intensifica în următoarea perioadă

news.ro
Beatrice Mahler

Răspândirea variantei Omicron a SARS-CoV-2 se va intensifica în perioada următoare pentru că este evoluția normală a unei afecțiuni care se transmite pe cale respiratorie, a explicat, vineri, la B1TV, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

„Omicron este prezent pe teritoriul României și, cu siguranță, răspândirea se va intensifica în următoarea perioadă pentru că este evoluția normală a unei afecțiuni care se transmite pe cale respiratorie. Avem deja informații, cum e cazul confirmat zilele trecute, că a fost identificat inclusiv la persoane care nu au istoric de călătorie sau nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit. Probabil că e nevoie de testare în continuare intensă și de secvențiere inclusiv la cazurile care nu au neapărat istoric de călătorie. Probabil că în următoarea perioadă criteriile de secvențiere vor fi ușor modificate pentru a vedea care sunt impactul și modalitatea în care tulpina Omicron devine tulpină majoritară la cazurile care se infectează”, a declarat Beatrice Mahler.

Întrebată la ce se referă când vorbește despre modificarea criteriilor de secvențiere, ea a explicat: „În acest moment, toate spitalele, sau unitățile medicale, au primit o informare de la Institutul de Sănătate Publică în care suntem atenționați să trimitem spre secvențiere probele pozitive care provin de la pacienți care au călătorit în străinătate sau au contact cu persoane care au călătorit. Probabil că secvențierea va trebui extinsă și la alte categorii de persoane, la persoane care nu au neapărat istoric de călătorie, dar sunt simptomatice și sunt pozitive – sigur că da, pe grupuri aleatorii de identificare, până la urmă, a tulpinii majoritare”.

„Vedem că informațiile ajung destul de rapid. Depinde de volumul de muncă pe care îl are Institutul Cantacuzino. Noi (Institutul Marius Nasta), în acest moment, avem laborator care diagnostichează doar prin Real Time PCR. Secvențierea o face în România, știm, Institutul Cantacuzino”, a adăugat Beatrice Mahler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.