Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler, avertisment dur: 'Numărul cazurilor din București e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare'

institutul marius nasta

Managerul Institutului de Pneumologie ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, se arată îngrijorată de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în București. Specialistul spune că, deși coeficientul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, care poate afecta începerea școlii, e greu de atins, având în vedere populația mare a Capitalei, spitalele din țară sunt în continuare suprasolicitate.

”Săptămâna viitoare va fi o provocare pentru spitalele bucureștene”, a avertizat doctorul Mahler, potrivit B1 Tv.

Directorul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pune numărul mare de cazuri care se înregistrează zilnic în București pe seama concediilor și spune că această evoluție este îngrijorătoare.

INSP face publice cele mai așteptate date: cum și unde vor începe școlile

Este „efectul concediilor și vacanțelor în București și alte județe” unde se raportează multe cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, a explicat doctorul Mahler.

„Numărul cazurilor din București e îngrijorător. Săptămâna viitoare poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din București”, a avertizat expertul în sănătate, în condițiile în care spitalele din Capitală sunt oricum aproape de capacitatea maximă.

Medicul a dat exemplu spitalul pe care îl conduce, care se află într-o „fază de platou”, însă cu un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția de terapie intensivă.

„Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical”, a mai spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.