Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler: Dacă trendul de creștere continuă vom ajunge la cifre amețitoare de infecții

captura Digi 24
Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul de la Institutul Marius Nasta, din Capitală, trage un semnal de alarmă, spunând că dacă trenul ascendent al infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 se menține până în luna februarie, atunci „cifrele vor fi amețitoare”, medicul vorbind despre o dublare a numărului de cazuri COVID. În plus, managerul vorbește și despre resursa umană, afectată în prezent de acest virus, fapt ce poate face tot mai „dificil de gestionat situația în săptămânile următoare”, relatează bugetul.ro

„Din datele de până în acest moment și trebuie să ne uităm și la modul în care cresc pacienții cu SARS-CoV-2, da, este posibil.

Este posibil să înregistrăm și o creștere a pacienților care se internează în spital pentru că persoanele care știm că nu au protecție oferită de anticorpi ajung să facă forme severe de infecție.

Din nefericire, observăm o dublare a numărului de cazuri de la o săptămâna la altă. Dacă cifrele se mențin până în februarie, cifrele vor fi amețitoare. Partea bună a valului cinci este legată de faptul că marea majoritate a cazurilor nu necesită spitalizare. Resimitim efectul numărului mare de infectari prin incapacitatea persoanelor care sunt infectate sau carantinate să ajungă în spital și avem deja angajați care, din motive medicale, fi că sunt pozitivi, fie că sunt carantinati, sunt la domiciliu.

Lucurile s-au schimbat simțitor în această săptămâna față de săptămâna trecută. Ne așteptăm că pentru săptămânile următoare, această situație să fie din ce în ce mai dificil de gestionat. Ieri au fost 11 persoane, jumătate pozitive, jumătate carantinate. Dacă lucrurile se mențin, luna viitoare vom avea grave probleme în a asigura graficul de muncă”, a afirmat Mahler, la Realitatea PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.