Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler, despre documentul care ar putea lăsa spitalele fără medici: 'Nu am putea face faţă. Ne-am bloca cu totul'

news.ro
Beatrice Mahler

Beatrice Mahler a vorbit din nou despre situaţia gravă din spitalele româneşti, în special de la Institutul Marius Nasta, unde este manager.

„Situaţia e gravă. Nu ne aşteptam să ajungem aici. Locurile se ocupă foarte repede, azi (c.n. luni) aveam 17 locuri libere, iar acum avem toate locurile ocupate. Urmează o noapte fără niciun loc. Nu e o situaţie care să ne ofere confort. Cazurile care vin de acasă sunt cu insuficienţă respiratorie severă”, a spus Mahler, la România Tv.

Managerul de la Marius Nasta a comentat şi obligativitatea certificatului verde pentru personalul medical. Cine refuză vaccinare sau testarea poate fi suspendat din funcţie şi concediat, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere de Ministerul Sănătăţii.

„85% din medici vaccinaţi în spital. La asistente e un procent de circa 60%, iar la infirmiere cam de 40%. Nu, nu putem face faţă dacă ne pleacă medici. Ne blocăm cu totul. Problema e că pacientul COVID tot va veni la spital pentru că se luptă pentru fiecare zi din viaţa lui. Cel care va suferi va fi pacientul cu boală cronică. Va fi pus să aştepte pentru că avem acelaşi personal, aceleaşi paturi limitate.

Realitatea pe care o trăim nu ne bucură. Delta s-a adaptat la acest tip de vaccin. Avem o populaţie susceptibilă de a face infecţia, singurul lucru bun pe care l avem e că cei vaccinaţi au şanse de a rezista mai mari”, a explicat Mahler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.