Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): Dezvoltarea Monitorului Prețurilor este un proiect necesar pentru protejarea consumatorilor și disciplinarea speculatorilor

Stefan Blog
monitorul preturilor

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor a declarat că dezvoltarea Monitorului Prețurilor, un instrument de comparare online de prețuri, este necesară atât pentru protejarea consumatorilor, cât și pentru disciplinarea speculatorilor de pe piață.

Deputatul PSD a făcut aceste declarații în contextul în care Consiliul Concurenței a anunțat că va lansa în această săptămână licitația pentru achiziționarea aplicației informatice pentru dezvoltarea "Monitorului preţurilor", care va include date cu privire la peste un milion de produse alimentare şi carburanţi auto.

“Acest instrument are un rol important: oferă consumatorului informaţiile de care are nevoie pentru a face cumpărături avizate și pentru a putea să navigheze cu încredere între ofertele mai multor magazine. Presiunea pusă pe agenții economici, atât în vânzarea cu amănuntul, cât și în vânzarea de carburanți ar trebui să ducă la disciplinarea speculatorilor și reducerea înțelegerilor subterane dintre comercianți care vizează menținerea artificială a unor prețuri ridicate. Este o măsură bună pentru protejarea consumatorilor români și-mi doresc ca ea să fie aplicată cu responsabilitate și strictețe de către Consiliul Concurenței”, a declarat Beatrice Tudor.

Așa cum a fost anunțat proiectul, platforma online care va fi dezvoltată va afişa preţurile pentru toate tipurile de carburanţi (benzină şi motorină) practicate în reţelele de benzinării din întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.