Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): Lupta împotriva hărțuirii sexuale, trebuie să devină o prioritate reală victimele nu se simt încurajate să se adreseze instanțelor

arhiva personala
Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește numărul cazurilor de hărțuire sexuală care ajunge în sistemul de justiție, susținând necesitatea amplificării acțiunilor de combatere și prevenire a acestui fenomen.

“Am văzut în mass-media câteva cifre îngrijorătoare care mi-au atras atenția: În ultimii 10 ani de zile, în instanță au ajuns doar 9 cazuri de hărțurire sexuală, iar din acestea doar în două cauze au fost condamnate 4 persoane. Lucrurile nu stau mai bine nici în ceea ce privește cazurile de hărțuire care ajung în atenția Poliției Române: în ultimii doi ani au fost 91 de sesizări pentru infracțiuni de hărțuire sexuală și nici măcar una nu a ajuns în instanță. Dacă coroborăm aceste date oficiale comunicate de instituțiile statului către mass-media cu valul public de dezvăluiri de anul trecut privind hărțuirea sexuală ajungem la următoarea concluzie: În România nu există o luptă reală împotriva hărțuirii sexuale, victimele nu se simt încurajate să se ducă la Poliție sau să deschidă acțiuni în instanță”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București mai susține că această lipsă de încredere a victimelor hărțuirii sexuale este generată și de lipsa unui angajament politic ferm și lipsit de orice echivoc. “Avem cu toții datoria să dăm nu doar un mesaj simbolic, ci un semnal cât se poate de real, de la cel mai înalt nivel. Luna martie este dedicată în mod tradițional, simbolic, femeilor. Nu este de ajuns. Avem nevoie de un angajament politic ferm pentru combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale”, a mai spus Beatrice Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.