Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): Tichetele de vacanță, un proiect de succes care poate fi îmbunătățit

vacanta, turism, strainatate

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor declară că proiectul tichetelor de vacanță s-a dovedit un succes, adăugând că sunt lucruri care pot fi făcute pentru ca acesta să fie îmbunătățit. În mod concret, Beatrice Tudor atrage atenția asupra faptul că aceste tichete s-au dat târziu, ceea ce a făcut ca ele să fie folosite în vârf de sezon, când prețurile afișate la cazare sunt mari, și mai afirmă că beneficiarii de tichete ar fi putut fi mai bine informați în legătură cu modul în care pot să maximizeze beneficiile acestora.

“Tichetele de vacanță au produs efectul scontat: stimularea turismului național. Aceasta este concluzia mea după ce am citit studiile și am urmărit informațiile publicate pe marginea acestui subiect. Destinația cel mai des aleasă este litoralul, urmată de zona montană, apoi de stațiunile balneare, și de restul zonelor turistice din România. Acest lucru este îmbucurător, pentru că în fond este obiectivul proiectului: să stimuleze turismul în interiorul granițelor. Dar mai avem multe de făcut până să ne putem declara deplin mulțumiți de proiect”, a declarat deputatul PSD de București.

Menținând aspectele care pot fi îmbunătățite în cadrul proiectului, Beatrice Tudor a arătat că beneficiarii de tichete ar fi trebuit să fie mult mai bine informați în legătură cu modul în care pot să folosească cel mai eficient tichetele.

“Devine clar că beneficiarii de tichete de vacanță nu au fost instruiți în legătură cu cel mai bun mod de a le folosi. Studiile relevă că aceștia se prezintă la recepția unității de cazare și plătesc prețul afișat, care în vârf de sezon este cu 30-40% mai mare decât în perioada de early booking. Acest lucru este cauzat de faptul că odată cu tichetele de vacanță nu a venit și un ghid sau un manual care să le ofere sfaturi. Spre exemplu, în loc să le folosească pentru vacanța de vară, în vârf de sezon, pentru când prețurile sunt mai mari, ei le pot folosi inclusiv pentru vacanța de iarnă sau pot aștepta târgurile de turism de toamnă unde se acordă reduceri mari pentru rezervarea din timp a vacanței de vară din anul 2019. Astfel, se maximizează valoarea tichetelor de vacanță, mai ales că studiile arată că cei care se prezintă cu ele la agenția de turism pentru a rezerva o vacanță plătesc și sume de bani în plus, din propriu buzunar”, mai afirmă Beatrice Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.