Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a admis o contestație a PSD, chiar înainte de alegeri: Plângerea vizează PNL

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central a admis o contestaţie formulată de PSD Diaspora împotriva unei decizii a Biroului Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate, care viza o plângere a PNL Vrancea ce semnala folosirea tricolorului în mediul online de către unul dintre candidaţii social-democraţi.

Totodată, BEC a respins sesizarea PNL Vrancea înregistrată la Biroul Electoral nr. 48, informează agerpres.ro.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Cine sunt cei care primesc cele mai mari pensii

PNL Vrancea a invocat încălcarea prevederilor legislaţiei electorale privind permiterea folosirii simbolurilor naţionale în campania electorală, prin faptul că unul dintre candidaţii PSD utilizează în mediul online tricolorul pentru a-şi anunţa întâlnirea cu comunitatea românească din Spania.

Biroul Electoral nr. 48 a dispus îndepărtarea materialului ce combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României de pe pagina de Facebook - PSD Zaragoza şi a constatat că PSD a folosit varianta unui afiş electoral online care încalcă prevederile art. 40 alin 7 din Legea 33/2007 republicată, cu modificările ulterioare.

Citește și: Liviu Dragnea: Trebuie eliminată pensia specială pentru parlamentari

Împotriva acestei decizii, PSD Diaspora a formulat o contestaţie înregistrată la Biroul Electoral Central.

"În consecinţă, BEC constată că aplicarea măsurii îndepărtării 'materialului ce combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României, de pe pagina de Facebook PSD Zaragoza', luată prin decizia atacată, excedează cadrul legal reprezentat de art. 40 alin. 7 din lege, normă aplicabilă numai în ceea ce priveşte afişele electorale tipărite. Materialele de propagandă online nu intră în domeniul de aplicare a art. 40 alin. 7 din Legea 33/2007, întrucât se încadrează într-o altă ipoteză normativă art. 36 alin. 2 lit. d din Legea 334/2006 ce nu intră în sfera de atribuţii a birourilor electorale, din perspectiva art. 41 din Legea 33/2007", se arată în decizia BEC.

Citește și: Liviu Dragnea continuă războiul: ‘Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.