Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC: Etichetarea lui Nelu Tătaru drept 'Ministrul Bolii și al Morții' reprezintă o încălcare a Constituției

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Broșurile electorale din județul Vaslui care-l prezintă pe Nelu Tătaru ca fiind „Ministrul Bolii și al Morții” trebuie retrase de pe piață, după o decizie definitivă pronunțată marți de Biroul Electoral Central (BEC).

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

Pro România Vaslui a realizat 100.000 de broșuri de campanie care conțin critici la adresa ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Nelu Tătaru deschide lista candidaților PNL Vaslui la Camera Deputaților.

Broșurile conțin mesaje precum „Ministrul Bolii și al Morții”, „Să-ți fie rușine, Nelu Tătaru”, ”Ești cel mai slab ministru al Sănătății din ultimii 30 de ani”, „Ai făcut județul Vaslui de râs”, „Ai închis piețele și școlile, ai distrus agricultura și educația din România”, „Nu ai alocat fonduri spitalelor din județ Vaslui”, „Ești în campanie electorală, în timp ce România a înregistrat peste 8.000 morți din cauza COVID-19”.

Pe 27 noiembrie, BEJ Vaslui a admis o plângere a PNL și a obligat Pro România sa înlature din broșură pagina care conține mesajele despre Nelu Tătaru.

În motivarea deciziei, BEJ Vaslui a retinut ca „modalitatea în care s-a făcut asocierea persoanei candidatului cu efectele pandemiei, prin mesajele cuprinse în broșură, reprezintă o exagerare care depășește limitele unei critici formulată de competitorul politic aflat în opoziție”.

BEJ Vaslui mai apreciază că materialul „este defăimător, cu caracter negativ, ce aduce atingere demnității și dreptului la propria imagine a unui candidat identificabil în materialul de propagandă, astfel că se încalcă ordinea de drept, respectiv art.30 alin (6) din Constituție”.

„Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine”, prevede articolul constituțional invocat în decizia BEJ Vaslui.

Pro România a depus o contestație la Biroului Electoral Central (BEC) în care a cerut anularea deciziei BEJ Vaslui, iar BEC a respins, luni, contestația Pro România. Decizia este definitivă.

Decizia integrală a BEC poate fi consultată aici.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.