Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC îi dă lui Corlățean peste mâini: Secțiile din Diaspora pot fi suplimentate

londra

Biroul Electoral Central intervine hotărâtor în haosul explicațiilor care mai de care mai penibile venite de la Ministerul de Externe. Deși susțin că nu pot fi create noi secții de votare pentru a se evita haosul din 2 noiembrie de la primul tur ale alegerilor prezidențiale, BEC susține că acest lucru este posibil dacă ministrul Corlățean și-ar modifica propriul ordin dat.

Printr-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.RO, BEC confirmă că nu are competențe de a suplimenta secțiile de vot pentru diaspora, dar reamintește să potrivit unei hotărâri adoptate încă din data de 4 noiembrie, după întâlnirea cu MAE, a dat o interpretare a unui articol din lege prin care constată „inexistența impedimentului” ca MAE să înființeze noi secții de vot în străinătate.

Biroul Electoral Central spune că vrea să aducă niște precizări. Iată ce se spune în comunicatul BEC - AICI în întregime:

Precizările BEC intervin după ce ministrul de externe, Titus Corlățean, a declarat, vineri, că numărul secţiilor de votare nu poate fi suplimentat, pentru că legea nu permite acest lucru.

Votul din diaspora a ridicat cele mai multe probleme la scrutinul prezidențial din 2 noiembrie. Puterea este acuzată că a organizat foarte prost alegerile în străinătate. Mulți români nu au reușit să voteze, în ciuda faptului că au stat ore în șir la coadă. Votul din diaspora a dat naștere unor proteste spontane atât la București, cât și în alte orașe din țară și chiar din străinătate. Mai mulți oficiali, inclusiv ambasadorul american, au cerut autorităților să asigure condiții de vot propice în diaspora în al doilea tur de scrutin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.