Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Becali, revoltat: Este comportament criminal. Kovesi sa faca ancheta!

becali

George Becali si-a exprimat revolta fata de modul in care directorii penitenciarelor ii trateaza pe detinuti. El acuza faptul ca acestia nu respecta legea si nu acorda detinutilor in regim deschis sau semi-deschis zilele libere la care au dreptul. El ii acuza pe cei din comisiile de eliberare, pe cei din conducerea ANP de abuz in serviciu si cere sefei DNA Laura Codruta Kovesi sa faca o ancheta.

"Aş atrage atenţia Ministrului Justiţiei ca să ia niste masuri pentru că am văzut astăzi contra ANP acele manifestaţii... Dacă tot băgaţi oamenii la puşcărie, respectaţi şi voi legea! Nu faceţi abuzuri în funcţie. Daţi drumul din puşcărie celui care este condamnat aşa cum spune la lege. Am stat un an în puşcărie şi nu mi-am văzut fetele, nevasta şi mama şi nu m-au lăsat să mă duc acasă. Deşi trebuia să primesc, conform legii, 30 de zile de învoire, am avut doar o zi.

Asta este durerea mea, în ţara mea... Conform legii, nu se respectă legea de către stat şi nu dau drumul la oameni, le omoară părinţii... (...)

Este comportament criminal. Ce facem noi că mai avem ‚Vişineşti’ şi acum. Tot ANP este Vişinescu şi toţi directorii de puşcării sunt ‚Vişineşti’. Comisia de acordare a liberelor sunt Vişineşti", a spus Becali, la România TV.

El a declarat ca singura persoana in care mai are incredere sa rezolve aceasta problema este Laura Codruta Kovesi.

"Eu spun aşa, şi aş fi probabil ultimul om care să iau apărarea şi să laud DNA. Dar singura bază pe care mi-o mai pun este doamna Kovesi, să facă o ancheta pentru abuz in serviciu a ANP, a comisiei de acordare de eliberări şi a tuturor directorilor de puşcării... să facă o analiză să vadă cum nu au dat liber la oameni. Nu mai am încredere decât în Kovesi.

Că degeaba am ţipat eu şi nimeni nu a spus nimic. Cand o face Kovesi o ancheta de abuz în serviciu or intra si ei in puscarie. Nu mult, 6 luni, dar să nu-şi vadă 6 luni mamele şi copiii şi nevestele. Atunci se vor indrepta lucruile în puşcărie. Nu ştiu decât de frică. Nu au pic de omenie. (...) Dati drumul la oameni dupa cum spune legea tarii: 30 de zile la regim deschis si 25 de zile la regim semi-deschis. Asta trebuie să facă."

Gigi Becali a precizat că a făcut plângeri în timpul detenţiei, dar a renunţat la ele pentru a primi învoiri: "Am facut plangere si dupa aia renuntam la ele ca sa imi dea invoiri. M-aţi înţeles?"

"Acum singurul loc unde vreau sa fac plangere este numai la Kovesi. N-ai la cine să te duci. Este singurul loc unde te poti duce acum in tara sa faci plangere. Ce CEDO, domne! Stai acolo 7 ani... Kovesi face ancheta, arestat", a conchis Becali.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.