Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul a anunţat 22 de noi cazuri de Covid-19, în timp ce autorităţile se pregătesc să testeze peste două milioane de persoane

poluare beijing

Beijingul a anunţat duminică 22 de noi cazuri de Covid-19, în timp ce autorităţile se pregătesc să testeze peste două milioane de persoane pentru a opri noul focar de contaminare în capitală, scrie AFP, potrivit news.ro.

Locuitorii din Beijing au revenit la o viaţă aproape normală după două luni fără infecţii. Dar o revenire a epidemiei de săptămâna trecută a determinat izolare în cartiere şi testarea a zeci de mii de locuitori.

Piaţa agroalimentară din Xinfadi, principalul loc de aprovizionare cu fructe şi legume din Beijing, ar putea fi sursa noilor contaminări. Virusul a fost descoperit în special pe mesele folosite pentru prelucrarea somonului importat.

Printre noile cazuri confirmate duminică, figurează şi o infirmieră care este primul cadru medical testat şi diagnosticat pozitiv de la revenirea epidemiei.

Mai mult de 220 de cazuri au legătură cu noul focar de infectare.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Autorităţile locale au deschis în capitală 2.000 de locuri pentru testarea populaţiei, potrivit agenţiei de presă China Nouă care precizează că 2,3 milioane de probe au fost deja prelevate.

Locuitorii au fost sfâtuiţi vineri să arunce fructele de mare congelate pe care le-au cumpărat din piaţa Xinfadi care a fost închisă.

Autorităţile au anunţat vineri şi o campanie naţională prin care vor verifica produsele alimentare importate.

Angajaţii din restaurante, supermarcheturi, pieţe şi cei care livrează mâncare vor fi testaţi.

Vineri, un înalt responsabil al Centrului chinez pentru controlul şi prevenţia bolilor a afirmat că noul focar de infecţie este sub control, dar că Beijingul continuă să înregistreze noi cazuri.

În total, China a înregistrat 26 de noi cazuri duminică, dintre care trei în provincia Hebei. Una dintre persoanele depistate pozitiv a lucrat la piaţa Xinfadi. Autorităţile au raportat şi un caz importat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.