Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul a 'protestat vehement' împotriva primirii de către Lituania a unei delegaţii taiwaneze

china si taiwan

Beijingul a "protestat vehement" vineri împotriva primirii de către Lituania a unei delegaţii taiwaneze, afirmând că vizita încalcă politica 'O singură Chină', relatează AFP.

Şeful delegaţiei taiwaneze, preşedintele parlamentului, You Si-kun, a calificat Lituania, membră a UE, drept ţară "curajoasă" pentru că a acceptat deschiderea unei ambasade de facto a Taiwanului la Vilnius anul trecut.

China consideră Taiwanul ca făcând parte din teritoriul său, ameninţând chiar să îl ocupe cu forţa într-o zi, dacă va fi nevoie, şi se opune cu regularitate oricărui semn de legitimare internaţională pentru această insulă democratică, potrivit Agerpres.ro.

"China îşi exprimă protestul vehement şi obiecţia fermă", a transmis reprezentanţa diplomatică a Beijingului la Vilnius, ca reacţie la vizită.

"China cere Lituaniei (...) să respecte angajamentul politic privind principiul 'O singură Chină' şi să nu trimită un semnal prost forţelor separatiste din Taiwan", a adăugat biroul însărcinatului cu afaceri, într-un comunicat.

Lituania şi Taiwanul spun că au relaţii economice şi culturale, nu şi relaţii diplomatice oficiale.

Lituania a iritat China anul trecut permiţând Taipeiului să deschidă un birou de reprezentare sub numele Taiwanului, un act diplomatic important şi care a provocat furia Beijingului, care a redus relaţiile cu Vilnius şi i-a blocat exporturile.

"Suntem impresionaţi de curajul şi sprijinul Lituaniei pentru democraţie", a declarat joi You agenţiei de presă baltice BNS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.