Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul exclude Canada din destinațiile turistice, din cauza acuzațiilor de ingerință politică

canada China

Canada rămâne exclusă din destinaţiile turistice aprobate de Beijing din cauza unor acuzaţii de "ingerinţă" politică, a indicat miercuri ambasada Chinei la Ottawa pe fondul unor tensiuni între cele două ţări, relatează AFP, citat de Agerpres.

China a ridicat o interdicţie în vigoare de la criza sanitară de Covid pentru călătoriile în grup în peste 70 de ţări, între care Statele Unite, crescând speranţele pentru revenirea numeroasă a turiştilor chinezi în străinatate. Această interdicţie fusese deja ridicată pentru Franţa.

Dar Beijingul nu a ridicat încă restricţiile privind Canada, ţară care a primit aproape 700.000 de turişti chinezi în 2018. Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat de atunci, în urma afacerii Huawei şi din cauza suspiciunilor de ingerinţă politică.

"În ultimul timp, partea canadiană a insistat în mod repetat asupra aşa-numitei 'ingerinţe chineze', iar actele şi remarcile discriminatorii şi generalizate împotriva asiaticilor sunt în creştere în Canada", a scris miercuri ambasada Chinei în Canada pentru a explica faptul că restricţiile privind călătoriile în grup în Canada nu au fost ridicate.

În decembrie 2018, Canada a arestat-o, la cererea Washingtonului, pe directoarea financiară a gigantului de telecomunicaţii Huawei, Meng Wanzhou. Câteva zile mai târziu, canadienii Michael Spavor, un om de afaceri, şi fostul diplomat Michael Kovrig au fost arestaţi în China, o măsură percepută atunci ca represalii.

Deşi aceste trei persoane au fost eliberate, tensiunile persistă între cele două ţări, Beijingul reproşând autorităţilor de la Ottawa alinierea la politica chineză a Washingtonului, iar autorităţile canadiene acuzând în mod constant China că se amestecă în afacerile sale publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.