Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beitar Ierusalim a primit interdicție de un an în cupele europene: Fanii au invadat terenul în urma victoriei în Cupa Israelului

Evening Standard
UEFA

Clubul israelian Beitar Ierusalim nu va putea participa în sezonul viitor al cupelor europene, după ce fanii săi au invadat terenul în urma unei victorii în Cupa Israelului, a anunţat Federaţia israeliană de fotbal, citată de Reuters.

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a fost evacuat de pe stadionul din Haifa de la finala Cupei Israelului din 23 mai, când fanii au pătruns pe teren pentru a sărbători victoria favoriţilor lor, care au învins-o cu 3-0 pe Maccabi Netanya.

În timpul meciului, fanii au aruncat materiale pirotehnice în teren şi alte obiecte, iar federaţia a interzis participarea lui Beitar Ierusalim în viitoarea ediţie a Europa Conference League, pentru care s-a calificat după câştigarea cupei.

Nu este deocamdată clar cine îi va lua locul lui Beitar în al doilea tur de calificare al Europa Conference League.

Clubul israelian a primit şi o amendă de 18.700 dolari şi o penalizare cu trei puncte pentru sezonul viitor de campionat, cu suspendare.

Beitar este unul dintre cluburile cu cele mai mari probleme disciplinare din Israel, cu numeroase sancţiuni care au inclus deduceri de puncte, amenzi şi meciuri cu porţile închise.

Ministrul Culturii şi Sportului din Israel, Miki Zohar, a opinat că pedeapsa a fost prea dură şi că jucătorii nu ar trebui să plătească preţul pentru comportamentul fanilor.

Echipa a câştigat cupa şi, prin urmare, merită să joace în Europa. Sancţiunile colective nu sunt o soluţie'', a scris Zohar pe contul său de Twitter.

Beitar este un bastion al dreptei politice din Israel şi un grup radical de suporteri, cunoscuţi ca ''La Familia'', are o atitudine abuzivă faţă de minoritatea palestiniană.

În sezonul regulat, Beitar s-a clasat pe locul şapte şi apoi pe primul loc în play-out-ul în care au fost angrenate opt echipe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.