Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus a inculpat-o pe partenera rusă a bloggerului disident Roman Protasevici

in time Ukraine
Roman Protasevici

Belarus a inculpat-o miercuri pe partenera rusă a bloggerului disident Roman Protasevici pentru incitare la ură socială, la peste şase luni de la arestarea celor doi într-un avion pe care autorităţile din Belarus l-au obligat să aterizeze la Minsk, relatează Reuters.

Sofia Sapega, studentă, şi bloggerul Roman Protasevici, un critic al liderului belarus Aleksandr Lukaşenko, au fost reţinuţi după ce zborul Ryanair de la Atena la Vilnius a fost redirecţionat spre Minsk de autorităţile belaruse în luna mai.

Citește și: Roman Protasevici a fost ELIBERAT/ Este supravegheat într-un apartament din Minsk

UE şi SUA au impus sancţiuni pentru deturnarea avionului şi arestările efectuate. Belarus susţine că a acţionat în urma unui pont anonim că în avion se afla o bombă, şi a cerut ridicarea sancţiunilor.

Comisia de investigaţii din Belarus a anunţat că a inculpat-o pe Sapega pentru incitare la ură socială, întrucât i-a ameninţat pe ofiţerii de poliţie şi a desconsiderat legile privind protecţia vieţii private, informează agenţia de ştiri Belta, citându-l pe şeful organizaţiei, potrivit Agerpres.ro.

Sofia Sapega nu a putut fi contactată pentru a comenta inculparea sa.

Ziarul rus Izvestia a scris că Sapega a fost de acord să coopereze cu anchetatorii şi, în consecinţă, riscă doar până la şase ani de închisoare, în loc de o pedeapsă maximă de 12 ani.

Atât Sapega, cât şi Protasevici, care este acuzat de extremism, se află în arest la domiciliu. Ei sunt amândoi ţinuţi în locuinţe închiriate, dar Sapega a fost mutată între timp şi nu se ştie unde se află în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.