Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus. Ani grei de temniţă pentru atacatorul cu drujbă de anul trecut

Tânărul din Belarus care, înarmat cu o drujbă şi cu un topor, a încercat anul trecut să comită o 'crimă în masă' şi a ucis o tânără într-un centru comercial a fost condamnat vineri la 15 ani de închisoare, transmite AFP, conform agerpres.

Vladislav Kazakevici a fost găsit vinovat de omor, tentativă de omor şi acte de vandalism de către un tribunal din Minsk şi condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapsa cerută de procuror, la capătul unui proces care s-a aflat în centrul atenţiei mass-media în Belarus.

Ameninţare cu BOMBĂ pe aeroportul din Stockholm. Un avion plin a fost EVACUAT - FOTO

În octombrie, el a ucis o tânără şi a rănit alte trei persoane într-un atac cu drujbă şi cu topor într-un centru comercial din capitala Minsk.

În vârstă de 17 ani la momentul atacului, tânărul, care a împlinit 18 ani în închisoare, şi-a recunoscut vinovăţia şi nu a dat dovadă că îşi regretă faptele, despre care a spus că au fost premeditate.

"Din păcate, nu mi-am îndeplinit planul de crimă în masă. Voi reveni pentru a finaliza ce am început", a declarat el în faţa instanţei.

Tânărul a afirmat de asemenea că a vrut "să sune o prostituată pentru a o ucide şi a o mânca" sau chiar să îşi omoare colegii de şcoală cu o drujbă pe care a luat-o cu el la un curs, dar care nu a pornit.

Tensiuni diplomatice între Germania şi Turcia: 'Berlinul să înveţe cum să se comporte'

Spitalizat pentru 'schizofrenie' în timpul adolescenţei, Vladislav Kazakevici a încercat în două rânduri să se sinucidă. Cu părinţii divorţaţi, el trăia singur de la vârsta de 14 ani, deşi tatăl său locuia la Minsk.

Experţi în psihiatrie au concluzionat că el era totuşi în deplinătatea facultăţilor mintale la momentul comiterii faptelor.

La interogatoriu, el a declarat că "a fost deranjat de lumea prea multă" din acest centru comercial şi că a vrut să îşi "descarce furia pe aceşti oameni", conform anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.