Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus desfășoară forțe pentru operațiuni speciale la granița cu Ucraina cu scopul de a...

tfiglobalnews.com
belarus rusia ucraina

Ministerul Apărării din Belarus a declarat că trimite forțe de operațiuni speciale la granița cu Ucraina. Acest lucru, spun ei, va avea loc "în cadrul inspecției", informează 24tv.ua.

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate, prim-adjunctul ministrului belarus al apărării, Viktor Gulevich, a declarat că amenințările militare sunt în creștere.

"SUA și aliații săi continuă să-și consolideze prezența militară în apropierea frontierei de stat a Belarusului. Efectivele acestei forțe au crescut de mai mult de două ori în ultimele șase luni. Forțe care transportă rachete de croazieră lansate de pe mare și din aer au fost desfășurate în zonele Mării Mediterane și a Mării Baltice. Forțele aeriene din Polonia și din statele baltice au fost consolidate. Toate acestea atestă o amenințare tot mai mare la adresa Republicii Belarus", a declarat Viktor Gulevich pentru belta.by.

El a remarcat, de asemenea, că o serie de exerciții au loc în Europa de Est și Europa de Sud-Est, inclusiv Defender Europe, în timpul cărora vor fi desfășurate până la 20.000 de persoane și un număr mare de unități de echipament.

În plus față de acest exercițiu, alte șapte exerciții au loc în țările cu care Belarus se învecinează. Printre altele, aceste exerciții se concentrează pe exersarea desfășurării forțelor de recunoaștere și sabotaj, a debarcărilor de asalt și a desfășurării forțelor pentru operațiuni speciale. Șeful Statului Major General a subliniat că toate acestea nu atestă caracterul pașnic al acestor exerciții.

Viktor Gulevich a continuat: "Având în vedere acest lucru, forțele armate ale Belarusului au elaborat un set de măsuri menite să contracareze posibilele amenințări. Grupurile tactice ale batalionului au fost mutate pe linia de operațiuni vestică și pe linia de operațiuni nord-vestică, acestea fac parte din cea de-a doua etapă a unei inspecții a forțelor de reacție imediată. Pentru a le permite funcțiile de luptă, sunt desfășurate unități de apărare aeriană, unități ale forțelor de rachete și forțe de artilerie. O forță de până la 20.000 de persoane creată de armata ucraineană în linia de operațiuni din sud necesită, de asemenea, un răspuns din partea noastră. Forțele pentru operațiuni speciale, care au fost desfășurate în trei abordări tactice, asigură securitatea Belarusului. Trupele de apărare teritorială vor fi însărcinate cu paza instalațiilor importante."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.