Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus se pregătește de război: Anunțul făcut de Lukașenko

aljazeera.com
lukasenko

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că țara sa nu vrea să lupte, dar se pregătește de război. El a spus acest lucru în timpul unei vizite de lucru la Hrodna, relatează agenția de stat Belta, potrivit news.ro.

"Nu credeți pe nimeni că vrem să luptăm. Ne pregătim pentru război, o spun sincer. Dacă vrei pace, să te pregătești de război– nu am venit eu cu asta. Acest lucru este spus pe bună dreptate", a spus Lukașenko.

Potrivit acestuia, autoritățile sunt instruite în Belarus, diferite tipuri de arme și echipamente sunt furnizate trupelor. „Dacă cineva urlă și ne critică de acolo [n. r.: din țări neprietenoase], ar trebui să știți că facem ceea ce trebuie", a spus Lukașenko.

El a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: "Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva. Cu voia lui Dumnezeu, vom putea procesa acest lucru."

Parlamentul European îl acuză pe Alexander Lukașenko că a participat la invazia pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina, că a furnizat trupelor ruse muniție și echipamente, precum și că a deportat forțat copii ucraineni.

Aleksandr Lukașenko a declarat că autoritățile belaruse sunt gata să-și asigure teritoriul pentru o nouă ofensivă a trupelor ruse împotriva Ucrainei. El a susținut, de asemenea, că este gata să meargă la război dacă Ucraina atacă Belarus. Pe fondul acestor declarații, Ucraina a întărit granița cu Belarus. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat în repetate rânduri că nu va lupta cu Belarus.

Rusia și Belarus au convenit în 2023 că armele nucleare tactice rusești vor fi amplasate pe teritoriul statului belarus. Președintele rus Vladimir Putin a declarat că acțiunile Rusiei nu vor încălca Tratatul de neproliferare a armelor nucleare, deoarece nu va transfera aceste arme în Belarus, ci doar le va desfășura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.