Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia are cei mai mulți morți din lume, raportat la populație, și anunță ieșirea din izolare

harta belgia

Belgia - în care perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus pare că a fost depăşită, având în vedere o scădere a spitalizărilor - începe să se gândească la organizarea unei ridicări treptate a izolării, au anunţat luni autorităţile sanitare federale, relatează Reuters.

Belgia este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie din Europa, având în vedere raportul între populaţia totală, numărul contamiărilor şi numărul deceselor din cauza noului coronavirus.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

Bilanţul zilnic al persoanelor cu covid-19 spitalizate era duminică de 232 - cel mai scăzut de la 19 martie, scrie news.ro.

Mai mulţi indicatori cu privire la evoluţia epidemiei continuă într-o direcţie bună, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al efortului împotriva covid-19 în Belgia, Emmanuel André.

Citește și: Marian Godină dezvăluie o regulă de bază a polițiștilor care patrulează în Gârcini: E ca și cum ai accepta să-ți iei o piatră în față

”Ştim că aceste rezultate sunt munca pe care am depus-o în ultimele săptămâni. Da, prin definiţie, ne îndreptăm către ceea ce numim ieşirea din izolare”, a declarat el.

”Ne gândim, acum, la felul în care să organizăm acest lucru”, a anunţat el.

Citește și: Gestul impresionant făcut de un preot pentru comunitatea sa

Guvernul belgian a prelungit săptămâna trecută măsuri menite să oprească răspândirea epidemiei - până la 3 mai -, iar o şedinţă a Consiliului Naţional belgian de Securitate este prevăzută vineri, în vederea discutării unei relaxări a restricţiilor în Belgia - începând de la 4 mai.

Autorităţile sanitare consideră că perioada de vârf a acestei epidemii ar putea să fi fost depăşită.

Citește și: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, cercetat penal de politie: ‘Am făcut un lucru formidabil’

Bilanţul zilnic al morţilor a crescut luni cu 168 de decese, iar bilanţul total a crescut la 5.828 de morţi, cel mai mare, la nivel mondial, raportat la milionul de locuitori, excluzând San Marino.

Peste jumătate din aceste decese au avut loc în azile de bătrâni şi în cazuri în care se presupune că ar fi fost cauzate de covid-19, dar care nu au fost confirmate.

Citește și: Marian Godină dezvăluie o regulă de bază a polițiștilor care patrulează în Gârcini: E ca și cum ai accepta să-ți iei o piatră în față

Includerea în bilanţ a acestor decese - care ar fi avut loc în urma unei contaminări cu noul coronavirus, dar fără ca infecţia să fi fost confirmată - ar explica în parte tributul greu al epidemiei în Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.