Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia este paralizată de o grevă generală

Belgia este paralizată, astăzi, de o grevă generală, declanşată din cauza măsurilor de austeritate anunţate de guvern. Încă de aseară, niciun avion nu mai aterizează sau decolează de pe aeroporturi, trenurile nu mai circulă, iar greviştii pichetează instituţiile importante. Marile sindicate belgiene denunţă, astfel, intenţia guvernului de a economisi 11 miliarde de euro în următorii cinci ani, inclusiv prin tăieri ale cheltuielilor publice şi prelungirea vârstei de pensionare.

Pe site-urile aeroporturilor scrie foarte clar că spaţiul aerian al ţării este închis: niciun zbor, luni 15 decembrie. Trenurile internaţionale de mare viteză vor evita Belgia, anunţă conducerea companiilor. Economia se va afla într-un punct mort, şcolile şi spitalele vor funcţiona la minim. Clinicile îşi vor anula, în mare parte, consultaţiile şi vor funcţiona numai în caz de urgenţe, cu program de duminică.

În timpul grevei generale în Belgia şi mai ales în capitala Bruxelles mijloacele de transport în comun nu vor circula deloc, administraţiile locale sunt închise, iar pe stradă traficul automobilelor va fi îngreunat.

De altfel, Bruxellesul găzduieşte şi reuniunea miniştrilor de externe ai Uniunii Europene şi, în centru, acolo unde se află sediile instituţiilor europene, se vor înregistra blocaje mari.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.